Dünya Transdinyester’de ‘sahte bayrak’ mı?

Transdinyester’de ‘sahte bayrak’ mı?

28.04.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal harekatı sürerken, gözler, son günlerde Moskova kontrolündeki bir başka bölge olan Transdinyester’de. Moldova toprakları içinde tek taraflı bağımsızlık ilan eden ve Rusya tarafından desteklenen bölgede meydana gelen patlama birçok soru işaretine neden oldu.

Transdinyester’de ‘sahte bayrak’ mı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya’yı Transdinyester’de saldırı düzenlemekle suçlarken, yaşanan olayın Rus özel güçlerince gerçekleştirilen “sahte bayrak” (kışkırtma amaçlı) saldırıları olduğunu belirtti. Transdinyester’deki Rus yanlısı yetkililer ise, saldırıyı Ukraynalıların düzenlediğini öne sürdü. Bölge yönetimi Ukrayna’yı suçlayarak, “Bu saldırıların izleri Ukrayna’ya gidiyor” açıklamasında bulundu. Transdinyester İçişleri Bakanlığı’nca dün yapılan açıklamada ise, Ukrayna tarafından, mühimmat depolarının bulunduğu bir köye ateş açıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

GAZPROMBANK’I BIRAKTI, UKRAYNA ORDUSUNA KATILDI

Rusya’nın önde gelen bankalarından Gazprombank’ın Başkan Yardımcısı Igor Volobuev, Ukrayna ordusuna katıldığını açıkladı. “The Insider” ve Ukrayna merkezli “Liga.net”e açıklamalarda bulunan Volobuev, Rusya’dan 2 Mart 2022’de ayrıldığını belirterek, “Rusya’nın vatanıma yaptıklarını kenardan izleyemedim” ifadelerini kullandı.

Ukrayna’nın kuzeyindeki Okhtirka kasabasında doğan Volobuev, Rusların babasını, tanıdıklarını ve yakın arkadaşlarını öldürdüklerini, babasının ise bir ay boyunca soğuk bir bodrumda yaşamak zorunda kaldığını açıkladı. Volobuev, çocukluğundan beri tanıdığı insanların kendisinden utanç duyduğunu da sözlerine ekledi. Volobuev, Gazprombank’ta, Ukrayna’nın doğalgaz aktarma sistemini Avrupalı tüketicilerin gözünde kötülemek üzere çalışan halkla ilişkiler ekibinin bir parçası olduğunu da belirtti. Igor Volobuev, Rusya’dan ayrıldığı bilinen dördüncü üst düzey yönetici.

Haberin Devamı

TANKLAR HAZIR MÜHİMMAT YOK!

Alman “Bild” gazetesinin haberine göre, dakikada 1.100 atış yapabilen tankların sadece 20 dakika boyunca kullanılabileceği kadar mermisi var. Berlin yönetiminin “acil olarak” 5 tankı Ukrayna’ya teslim edeceği belirtilirken, toplamda söz verdiği 50 tankın tesliminin Haziran’ı bulacağı da kaydedildi. Alman medyası, Savunma Bakanlığı’nın tanklar için mühimmat arayışına girdiğini, bu tankların genelde Ürdün, Romanya, Brezilya ve Katar’da kullanıldığını hatırlattı. İsviçre’den de mühimmat istendiği ancak bu ülkenin, “tarafsızlık” gereği olumsuz yanıt verdiği de kaydedildi.

Yazarlar