Dünya Trump 175 milyon dolarlık teminatı buldu, mal varlığının haczedilmesini önledi

Trump 175 milyon dolarlık teminatı buldu, mal varlığının haczedilmesini önledi

02.04.2024 - 11:14 | Son Güncellenme:

ABD'de mal varlıklarına el konulması, bir kişinin mahkeme cezasını ödeyecek parası olmadığında başvurulan yaygın bir yasal seçenek.

Trump 175 milyon dolarlık teminatı buldu, mal varlığının haczedilmesini önledi

Eski ABD Başkanı Donald Trump, New York'ta yargılandığı "sivil dolandırıcılık" (emlak sektöründe dolandırıcılık) davası kapsamında 175 milyon dolarlık teminatı bularak, mal varlıklarına el konulmasını önledi.

Haberin Devamı

Donald Trump 16 Şubat'ta, "daha iyi kredi ve sigorta koşulları sağlamak için mal varlıklarının net değerini hileli bir şekilde milyarlarca dolar şişirmekten" suçlu bulunmuştu.

Trump'ın dava kapsamında 454 milyon dolarlık bir ceza ödemesi gerekiyordu, ancak 25 Mart'ta New York Temyiz Mahkemesi, 10 gün içinde 175 milyon dolar ödemesi koşuluyla önceki kararının uygulamasını durdurmuştu.

Teminatın ödenmesinin ardından New York Temyiz Mahkemesi'nin üç yargıçlı heyeti Trump'ın temyiz başvurusunu esastan görüşecek.  Öte yandan Temyiz Mahkemesi'nin daha önceki kefaleti azaltan kararı, jürinin nihai olarak nasıl karar vereceğine dair bir gösterge değil.

Trump'ın sunduğu teminat, aralarında Trump Tower, Westchester'daki 370 dönümlük tatil arazisi ve golf sahası ile Florida'daki malikanesi dahil Trump'ın mülklerinin haczedilmesinin önüne geçiyor. ABD'de mal varlıklarına el konulması, bir kişinin sivil mahkeme cezasını ödeyecek parası olmadığında başvurulan yaygın bir yasal seçenek.