Dünya Trump: DAEŞ’i Türkiye bitirecek

Trump: DAEŞ’i Türkiye bitirecek

25.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Donald Trump, DAEŞ’e karşı mücadelede Türkiye’nin önemine dikkat çekti. Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Suriye’de DAEŞ’ten geriye ne kaldıysa yok edeceğini söylediğini” belirtti

Trump: DAEŞ’i Türkiye bitirecek

ABD Başkanı Donald Trump, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Suriye’den çekilme kararı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin değerlendirmede bulundu. Trump, Suriye’den çekilme kararı kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin, “Başkan Erdoğan, bana Suriye’deki DAEŞ kalıntılarını yok edeceği konusunda kuvvetli bir bilgi verdi. Kendisi bunu yapabilecek bir adam. Ayrıca Türkiye (Suriye’nin) kapı komşusu. Bizim askerlerimiz eve dönüyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefon görüşmesi yaptığını daha önce duyuran ve görüşmenin içeriğine dair açıklamalarda bulunan Trump, terör örgütü DAEŞ, Suriye’deki ortak girişim, ABD askerlerinin bölgeden çekilmesi ve iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin ele alındığını belirtmişti. Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile geçen hafta yaptığı telefon görüşmesinden birkaç gün sonra ABD birliklerinin Suriye’den çekileceğini açıklamıştı.

Kararname imzalandı

Diğer yandan ABD askerlerinin Suriye’den çekilmesini öngören kararnamenin imzalandığı bildirildi. CNN’in haberinde, ABD Savunma Bakanlığı’ndan bir yetkilinin ‘Suriye kararnamesinin imzalandığını söylediği’ belirtildi. Aynı habere göre, Bakanlık’tan ikinci bir yetkili CNN’e ‘kararnameyi istifa eden Savunma Bakanı James Mattis’in imzaladığını’ söyledi. Haberde, kararnamede ABD askerlerinin Suriye’den nasıl ve ne zaman çıkacağına dair bilgilerin yer aldığı, çekilmenin gelecek haftalarda başlayıp ve birkaç hafta sürmesinin beklendiği ifade edildi. Öte yandan Rus haber ajansı Sputnik’e göre Menbiç’te ABD askerinin devriyeleri devam ediyor. ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’den çekilme kararının ardından Mattis, görevden ayrılacağını açıklamıştı.

Haberin Devamı

‘Suudiler Suriye için para ödeyecek’

Trump, Twitter’dan “Suudi Arabistan, ABD’nin yerine Suriye’nin yeniden inşasına yardım için gereken parayı harcamayı kabul etti. Gördünüz mü? 5000 mil uzaklıktaki ABD yerine son derece zengin ülkelerin komşularının yeniden inşasına yardım etmesi hoş değil mi? Teşekkürler Suudi A!” paylaşımında bulundu.