Dünya Trump muhaliflerine ‘paket’li gözdağı...

Trump muhaliflerine ‘paket’li gözdağı...

27.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Amerika’da, özellikle Başkan Trump’a muhalif olduğu bilinenlerin yanı sıra Demokrat Partili kurmaylara yollanan patlayıcı düzenekli paket sayısı 12’ye ulaştı. Bir şüpheli yakalandı...

Trump muhaliflerine ‘paket’li gözdağı...

ABD’de üst düzey Demokrat Partili siyasilere ve ABD Başkanı Donald Trump’ı sert biçimde eleştiren muhaliflere yönelik bombalı paketlerin ardı arkası kesilmiyor. Şüpheli paketlerin gönderildiği son isimler, Demokrat Parti senatörü Cory Booker ve Obama döneminde Ulusal Güvenlik Başkanlığı görevini yürüten James Clapper oldu. Paketlerle ilgili şüpheli bir kişinin gözaltına alındığı bildiriliyor.

Haberin Devamı

New York’un Manhattan bölgesinde bulunan paket nedeniyle postane ve çevresi boşaltıldı ve arama yapıldı. Vatandaşlara bölgeden uzak durma çağrısı yapılıren, Clapper, “Bu bir iç terör vakasıdır” ifadesini kullandı. Clapper, “Başkan Trump’ı eleştiren herkes tetikte olmalı” derken, muhalifleri önlem almaya çağırdı.

Federal Soruşturma Bürosu’ndan (FBI) yapılan açıklamada, Booker adına postalanan şüpheli paketin Florida eyaletindeki bir posta merkezinde denetime takıldığı belirtildi. ABD basınına konuşan kaynaklar, en az bir patlayıcının Florida eyaletinden gönderildiğinin tespit edildiğini söyledi. FBI, Florida eyaletindeki Miami kenti yakınlarında bir postanede olayla ilgili arama gerçekleştirdi. FBI Direktör Yardımcısı William Sweeney, düzeneklerin FBI laboratuvarlarındaki incelemesinin devam ettiğini duyurdu.

Haberin Devamı

FBI, olaylarla ilgili Florida eyaletinde bir kişi gözaltına alındığını açıkladı. Cesar Sayoc adlı kişinin, kabarık bir sabıkalı geçmişi bulunduğu, Cumhuriyetçi Parti üyesi olduğu belirtiliyor.

Trump muhaliflerine ‘paket’li gözdağı...

Aktör Robert De Niro, ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Schultz, eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, işadamı George Soros, eski ABD Başsavcısı Eric Holder, kongre üyesi Maxine Waters, eski ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, ve eski CIA Direktörü John Brennan patlayıcıların gönderildiği isimlerdi. (Soldan sağa)

Bir şüpheli gözaltında

Bombalı paketlerden ilki Demokrat Parti’nin en büyük destekçisi milyarder işadamı George Soros’un evi yakınlarında bulunmuştu. FBI, diğer bomba düzeneklerinin ABD eski Başkanı Barack Obama, eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, CNN üzerinden eski CIA Direktörü John Brennan, eski Başsavcı Eric Holder, Demokrat kongre üyesi Maxine Waters, ünlü aktör Robert De Niro ve eski Başkan Yardımcısı Joe Biden’a gönderildiğini açıklamıştı. Dünkü olayların ardından gönderilen paketlerin sayısı 12’ye ulaştı. Paketlerin üzerindeki ‘gönderen’ kısmında Demokratik Ulusal Komite’nin (DNC) eski başkanı Debbie Wasserman Schultz’un ismi yer alıyor. Holder’a gönderilen paket Schultz’un adresine geri gönderilmişti. Schultz, isminin kullanılmasından “oldukça rahatsız olduğunu” söyledi. Paketlerde boruya yerleştirilmiş patlayıcı düzeneği olduğu belirtiliyor. Güvenlik yetkilileri, paketlerdeki düzeneğin, DAEŞ bağlantılı internet sitelerinden elde edildiğini öne sürüyor.

Haberin Devamı

Bombalı paket gönderilen isimlerin ortak noktası Demokrat Parti üyesi olmaları ya da ABD Başkanı Donald Trump’ı sert biçimde eleştirmiş olmaları. Trump önceki gün, bu olayların, ABD merkez medyasının kasıtlı yanlış haberler yapmasından kaynaklandığını söylemişti.

Trump muhaliflerine ‘paket’li gözdağı...

Dün, eski Ulusal Güvenlik Danışmanı James Clapper ve Demokrat Senatör Cory Booker’a da patlayıcı düzenek bulunan paketler gönderildi.