Dünya ‘Türk lider beni öldürmeye çalıştı’

‘Türk lider beni öldürmeye çalıştı’

22.02.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Elektrik zammı nedeniyle çıkan gösteriler sonucu istifa eden Bulgaristan Başbakanı Borisov, ülkedeki Türklerin partisinin onursal başkanı Ahmet Doğan’ı kendisini öldürmek için suikast planlamakla suçladı

‘Türk lider beni öldürmeye çalıştı’

Enerji sektörünün özelleştirilmesi sonucu elektriğe zam gelmesi nedeniyle başlayan gösterilere şiddet karışması üzerine istifa eden Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, dün parlamentoda şok bir iddiada bulundu. Parlamentonun istifasını onaylamasının öncesinde konuşma yapan Borislov, ülkedeki Türklerin partisi Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) onursal başkanı Ahmet Doğan’ı kendisini öldürmek için suikast planlamakla suçladı.

‘Yabancı istihbarat’
Bulgaristan parlamentosu dün, Başbakan Boyko Borisov hükümetinin istifasını onayladı. Hükümetin istifası, 5’e karşı 209 oyla kabul edillirken bir milletvekili çekimser kaldı. Parlamentoda yaklaşık 5 saat süren tartışmalar ve görüşmelere katılmayan Borisov, oylamadan hemen önce kısa bir konuşma yaptı.
“Müttefik bir ülkenin istihbarat servisinin sağladığı belgeler açıkça hayatıma kasteden bir suikast hazırlığı olduğunu gösteriyor” diyen Borisov, üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi’ne seslenerek “Beni öldürtmek isteyen onursal başkanınız Ahmet Doğan. Lütfen, bir komisyon kurup konuyu araştırın” dedi.

‘Kanlı olaylar çıkarılacak’
Parlamentoda şok etkisi yaratan açıklamadan sonra bakanları ile birlikte binanın önüne çıkan Borisov, burada toplanan 3 bine yakın taraftarına provokasyonlara kapılmamaları için çağrıda bulundu. Kalabalık, Borisov’un sözleri üzerine dağıldı. Hükümet karşıtları da sabah saatlerinde hükümet binasına yürüyerek gösteri yaptı. HÖH Lideri Lütvi Mestan ise partisinin böyle bir bunalımda taraf olmayacağını bildirdi. Mestan, kendilere ulaşan bilgilere göre ülkede kanlı olayların çıkarılması için planlar yapıldığını öne sürdü.
Ahmet Doğan daha önce de suikast olayı ile gündeme gelmişti. 19 Ocak’ta Oktay Yenimehmedov adlı bir kişi, HÖH partisinin 8’inci olağan genel kurulu sırasında Ahmet Doğan’a silah çekmişti. Daha sonra silahın kuru sıkı olduğu ortaya çıkmıştı.