Dünya Türk Profesörün karanlık sırları açığa çıktı! İngiltere bu cinayeti konuşuyor

Türk Profesörün karanlık sırları açığa çıktı! İngiltere bu cinayeti konuşuyor

05.10.2023 - 16:13 | Son Güncellenme:

Kendisini aldattığından şüphelendiği akademisyen eşinden diz çöküp af dilemesini istedi, dakikalar içinde mutfak zemini kan gölüne döndü. Prof. Ersoy'un eve gizlice yerleştirdiği kayıt cihazındaki sesler yanlış anlamayı tetikledi, Dr. Castelvedere'nin ölmeden bir gün önce arkadaşına söylediği cümle şok etkisi yarattı.

Türk Profesörün karanlık sırları açığa çıktı İngiltere bu cinayeti konuşuyor

Akademisyen çift, İngiltere'de tanışıp evlendi. 51 yaşındaki Ertan Ersoy Ipswich'teki Suffolk Üniversitesi'nde ekonomi profesörüydü, eşi Antonella Castelvedere de aynı üniversitede akademisyendi.

Haberin Devamı

Ersoy ve Castelvedere 2014 yılında evlendi, bir kız çocukları dünyaya geldi. Zamanla eşini kıskanıp paranokyalaşan Prof. Ersoy, yaşadıkları evin içine gizli kayıt cihazları yerleştirdi. Sıklıkla "Neredeydin?", "Merdivenlerden sarhoş halde nasıl düştün?" gibi sorularla karşılaşan Antonella Castelvedere, eşi Ersoy tarafından işe kadar takip ediliyordu.

Ertan Ersoy Castelvedere'nin henüz kendisiyle tanışmadan önceki bir ilişkisine takıntılıydı, özel bir dedektifle eşini takip ettirmek için araştırmalar bile yaptı.

Çift artık sorunlarına çözüm bulmak amacıyla evlilik terapistine başvurdu. Takvimler 1 Temmuz 2022'ye gösterdiğinde, Ertan Ersoy kendisini aldattığından şüphelendiği eşi Dr. Castelvedere'den önünde diz çöküp af dilemesini istedi.

Haberin Devamı

15 YERİNDEN BIÇAKLADI: BOYUN, YÜZ, GÖĞÜS, ELLER

Prof. Ersoy, talebini kabul etmeyen eşini 15 yerinden bıçakladı. Mutfak bıçağı 52 yaşındaki Antonella Castelvedere'nin yüzünde, göğsünde, boynunda ve ellerinde 15 iz bıraktı. Akademisyen kadın kanlar içinde mutfak zeminine yığıldı, Ertan Ersoy önce telefonuyla polis ve acil servisi aradı, ardından evden dışarı çıkıp komşularından yardım istedi.

Polis ve sağlık ekipleri eve geldiğinde, Dr. Castelvedere'yi feci halde yaralanmış şekilde mutfak yatarken buldu. Özellikle boynundaki bir yara 15 santimetre uzunluğundaydı ve neredeyse yedi santimetre derinliğindeydi.

Türk Profesörün karanlık sırları açığa çıktı İngiltere bu cinayeti konuşuyor

BİR GÜN ÖNCE KURULAN CÜMLE

Antonella Castelvedere'nin ölümünden bir gün önce bir arkadaşına "Maalesef, Ertan karanlık bir halet-i ruhiyeye geri döndü. Güvenliğim için korkuyorum" dediği ortaya çıktı. Mahkemede söz konusu bilgiyi jürinin önüne koyan savcı Christopher Paxton, şu cümleleri kurdu:

"Güvenliğinden korkmakta haklıydı çünkü sadece birkaç saat sonra bu kez Ertan Ersoy bir arkadaşına, belki de tedbiri elden bırakarak, bu işi bitirmek için için zaman zaman eşi Antonella'yı öldürmeyi düşündüğünü söyledi. Antonella, 24 saat içinde eşi ve beş yaşındaki kızıyla paylaştığı evin mutfak zemininde cansız yatıyordu."

Mahkemeye yansıyan çarpıcı bilgilerden biri de, Prof. Ersoy'un komşularına eşi Antonella'nın kendisini bıçakladığını ve midesinden aldığı iki hafif yara nedeniyle hastaneye kaldırıldığını anlatmasıydı.

Türk Profesörün karanlık sırları açığa çıktı İngiltere bu cinayeti konuşuyor

YANLIŞLIKLA İKNA EDEN KAYIT

Savcı Paxton, Ersoy'un dile getirdiği gibi Antonella Castelvedere'nin de bıçakla yanıt verdiğini ancak bunun adamın eşine yaptığı ölümcül saldırıyı haklı kılmayacağını söyledi.

Mahkemede eşini bilerek öldürdüğünü inkar eden Prof. Ertan Ersoy, savunmasında yaşadığı depresyonu öne çıkardı. Buna karşılık, savcılık savunma tarafının sunduğu bilirkişi raporlarını kabul etmeyeceğini bildirdi ve kasıtlı bir cinayet işlendiğini dile getirdi. Savcı Paxton'a göre, Prof. Ersoy eşi Antonella'nın yaptığı her şeye kıskançlık ve öfke besleyen, kontrolcü birisiydi. Eve gizlice yerleştirilen dinleme cihazını da jürinin dikkatine sunan savcı, söz konusu cihazda Ertan Ersoy'u karısının aldattığına yanlışlıkla inandıran bir kayıt olduğunu da aktardı.

Haberin Devamı

Mahkeme jürisi ayrıca, Dr. Castelvedere'nin cep telefonunda Ertan Ersoy'la yaşadığı sorunları anlatan notların bulunduğunu da duydu.

Savcılık ayrıca, Prof. Ersoy'un eşini aldatmayla suçlarken bir yandan da kendisinin internetteki tanışma sitelerine girdiğini belirtiyor. İngiliz bulvar basınının yoğun ilgi gösterdiği duruşmalar, devam edecek.