Dünya Türk zanlı Blair’in ‘evini soyacakmış’

Türk zanlı Blair’in ‘evini soyacakmış’

05.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İngiltere’nin eski başbakanı Tony Blair’e karşı terör saldırısı planlamakla yargılanan Erol İncedal (26) adlı Türk, aslında eski politikacının evine silahlı soygun düzenlemeyi planladığını iddia etti.

Türk zanlı Blair’in ‘evini soyacakmış’

Geçen eylül ayında İncedal’ın aracında Blair’ın ev adresinin yazılı olduğu bir kağıt, silah ve bomba yapımına dair belge bulunmuştu. Londra’da görülen davada savunma yapan İncedal, “Soygun planlıyordum. Terör saldırısı değil” dedi. Genç adam soygunu, İngiltere’de verdiği vaazlarda nefret suçu ve cinayete azmettirme suçlarını işlediği iddiasıyla ABD’de tutuklanan din adamı Ebu Hamza’nın oğullarıyla gerçekleştirmek istediğini söyledi.
Ebu Hamza’nın, Hamza, Yasir ve Sufyan adlı oğullarıyla arkadaş olan İncedal, planı henüz onlara anlatamadığını ekledi. Hukuk okuyan ve üç çocuk babası olan İncedal soygunu paraya ihtiyacı olduğu için planladığını söyledi. Ebu Hamza’nın oğulları daha önce de üç postane soygununa karışmıştı. İngiltere’ye henüz bebekken annesiyle birlikte gelen İncedal, Blair’e karşı saldırı planladığı gerek-çesiyle geçen yıl eylül ayında tutuklanmıştı.