Dünya ‘Türkiye ile İsveç Brüksel’de görüşecek’

‘Türkiye ile İsveç Brüksel’de görüşecek’

27.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 11-12 Temmuz’da Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta düzenlenecek NATO Liderler Zirvesi öncesinde Türkiye ile İsveç arasında Brüksel’de üst düzey bir toplantı gerçekleştirileceğini söyledi. Stoltenberg, zirve hazırlıklarını ve “Griffin Storm 2023” NATO tatbikatını izlemek üzere gittiği Vilnius’ta konuştu.

‘Türkiye ile İsveç Brüksel’de görüşecek’

Vilnius’ta düzenlenecek zirvenin en önemli gündem maddelerinden birinin NATO’nun caydırıcılığı ve savunmasının daha da güçlendirilmesi olacağını söyleyen Stoltenberg, bu çerçevede Finlandiya ile İsveç’in NATO’ya üyeliğinin Baltık ülkelerinin güvenliğini daha da güçlendireceğini kaydetti. Stoltenberg, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüm. Aynı zamanda İsveç ve Finlandiya hükümetleriyle de temas halindeyim. Zirveden önce Brüksel’de üst düzey bir toplantı gerçekleştirme konusunda anlaştık. Bu toplantıya dışişleri bakanları, istihbarat başkanları ve ulusal güvenlik danışmanları katılacak. Toplantının amacı İsveç’in NATO’ya üyelik sürecini tamamlamak” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Türkiye, Finlandiya, İsveç ve NATO heyetlerinin yer aldığı üçlü mutabakat uyarınca tesis edilen Daimi Ortak Mekanizma’nın 4. toplantısı, 14 Haziran’da Ankara’da yapılmıştı.