Dünya Uçuş sırasında kokpitte yumruklaşan Air France pilotları açığa alındı

Uçuş sırasında kokpitte yumruklaşan Air France pilotları açığa alındı

29.08.2022 - 14:46 | Son Güncellenme:

Son yıllarda skandalların ardı arkası kesilmeyen Fransız havayolu şirketi Air France, Haziran ayında Cenevre-Paris seferi sırasında kokpitte yumruklaşan pilot ile yardımcısını açığa aldı.

Uçuş sırasında kokpitte yumruklaşan Air France pilotları açığa alındı

İsviçre'de yayımlanan La Tribune gazetesinin haberine göre A 320 tipi uçağın uçuşu sırasında kokpitten sesler yükselmesi üzerine kabin görevlileri duruma müdahale etti.

Haberin Devamı

Habere göre kalkıştan kısa süre sonra yardımcı pilotun bir görevi yerine getirmeyi reddetmesi üzerine, pilotlar birbirlerinin yakalarına yapıştı ve yumruklaştı.

Kabin görevlileri tarafından ayrılan pilotlara uçuş tamamlanana dek kokpitte kalan bir kabin memuru eşlik etti.

Air France, uçuşun olaydan etkilenmediğini açıkladı.

Fransa Havacılık Denetim Kurumu'nun Salı günü yayımladığı raporda, havayolu şirketinin güvenlik prosedürleri söz konusu olduğunda, titizlikten "yoksun bir kültüre sahip olduğu" belirtilmişti.

Raporda Air France'ın Aralık 2020'deki bir uçuşu sırasında yakıt sızıntısı yaşamasına rağmen prosedürlere uymadığı kaydedilmişti.

Buna ek olarak 2017-2022 yılları arasında pilotların prosedürlere uymak yerine kanaatlerine göre hareket ettiği benzer vakaların yaşandığı belirtilmişti.

Haberin Devamı

Air France ise havayollarının her gün binlerce uçuş yaptığını ancak raporda sadece 4 vakadan söz edildiğini vurgulayarak kendini savunmuştu.

Kaynak: BBC Türkçe