Dünya UFO videoları ortaya çıktı! Pilotlara sessiz kalmalarını söylemişler...

UFO videoları ortaya çıktı! Pilotlara sessiz kalmalarını söylemişler...

20.10.2022 - 17:32 | Son Güncellenme:

Deneyimli kaptan ve savaş uçağı pilotlarının Ağustos ve Eylül ayında görev başındayken gördükleri açıklanamayan görüntüler, UFO tartışmalarını bir kez daha alevlendirdi. Elde edilen görüntüler ve pilotlar arasındaki konuşmaların ses kayıtları gündeme bomba gibi düştü.

UFO videoları ortaya çıktı Pilotlara sessiz kalmalarını söylemişler...

Bu yaz Pasifik Okyanusu üzerinde bir dizi açıklanamayan görüntü, düzinelerce pilot tarafından görüldükten sonra videoya ve hava trafik kontrol kayıtlarına kaydedildi.

Haberin Devamı

Deneyimli kaptan pilotlar ve eski bir F-18 pilotu İngiliz medyasına yaptıkları açıklamada Ağustos ve Eylül aylarında Japonya ve Hawaii'den ABD Batı Kıyısı'na doğru rotalarda uçarken gökyüzünde saatlerce uzun daireler veya 'yarış pistleri' içinde hareket eden parlak ışıklar gördüklerini söyledi.

Olaylar Federal Havacılık İdaresi'ne bildirildi ve bir araştırmacı, Los Angeles Hava Yolu Trafik Kontrol Merkezi'ne (ARTCC) garip görüntülerle arayan pilotların çarpıcı ses kayıtlarına ulaştı.

UFO videoları ortaya çıktı Pilotlara sessiz kalmalarını söylemişler...

Pilotlar ayrıca, uçuyor gibi görünen üç ila beş parlak nesne grubunu kokpitlerinden çekmeye çalıştı. İsminin verilmesini istemeyen tanıklar, Daily Mail gazetesine pilotlara işverenleri tarafından sessiz kalmalarının söylendiğini ve 'tanımlanamayan hava olayları' (UAP'ler) ile karşılaşmalar için daha iyi raporlama prosedürleri talep ettiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Pilotlardan ikisi, eski bir FBI ajanı ve dünya dışı yaşamla ilgili televizyon programı yapan Ben Hansen tarafından Bilgi Edinme Özgürlüğü Yasası kapsamında elde edilen 18 Ağustos tarihli ARTCC kayıtlarında duyulabiliyor.

Los Angeles sahili açıklarında Gulfstream charter jetini uçuran bir pilot olan Mark Hulsey'nin, "Burada kuzeyimize doğru birkaç uçağımız var ve bizden çok daha yüksek irtifada daireler çiziyor. Ne oldukları hakkında bir fikrin var mı?" dediği duyuluyor. Şaşkın kontrolör ise ""Ah, hayır, hayır" diye yanıt veriyor ve ekliyor:

UFO videoları ortaya çıktı Pilotlara sessiz kalmalarını söylemişler...

Herhangi bir askeri hava sahasına girmiyorsunuz. Emin değilim.

Pilot 'orada belki üç uçak' gördüğünü ve 23 dakika sonra ARTCC'yi aradığını, 'şimdi yedi tane var' diyerek ve 'en az 5 veya 10.000 fit yukarıda olduklarını' tahmin ettiğini söylüyor. Kontrolör tarafından detaylandırılması istendiğinde, huysuz Hulsey şunları ekliyor:

Yalnızca daireler çizmeye devam ediyorlar. Deniz Piyadeleri'nde bir F-18 pilotuydum ve size söylüyorum, birçok müdahalede bulundum, hiç böyle bir şey görmemiştim.

Uydular günün belirli saatlerinde güneşi yansıtabilir ve pilotlara gökyüzünde parlak ışıklar olarak görünebilir. Ancak uzman havacılar, gözlemlerin dairesel hareketinin ve zaman zaman saatlerce devam eden süresinin uyduları ekarte ettiğini düşündüklerini söylüyor.

14 yaşından beri uçmakta olan ve 32.000 saat deneyime sahip olan pilot Van Voorhis, okyanusun üzerinde uçarken tanımlanamayan nesnelerin Dünya'nın yörüngesinde veya hatta daha uzaklarda göründüğünü söyledi.

UFO videoları ortaya çıktı Pilotlara sessiz kalmalarını söylemişler...

Haberin Devamı

Çok parlak yanan ışıklardı, hareket ettiklerini görürdünüz, sonra sönerlerdi. Eğer Elon Musk'ın uydu sistemi Starlink veya onun gibi bir şey olsaydı, o zaman doğrusal bir şekilde hepsi aynı yönde hareket ederdi. Ama bunlar değildi. Farklı yönlere hareket ediyorlardı.

Van Voorhis, Daily Mail gazetesinin isim vermemeyi tercih ettiği işvereninin kendisine, olaydan bahsettiğinde bile 'durup vazgeçmesini' söylediğini söyedi ve işini kaybetme riski taşıdığını anlattı.

6 Ağustos ile 23 Eylül arasında Southwest Airlines, Hawaiian Airlines ve diğer havayolları pilotlarının da, gökyüzünde Van Voorhis ile aynı ışıkları gördükleri ortaya çıktı.

UFO videoları ortaya çıktı Pilotlara sessiz kalmalarını söylemişler...

Bir Federal Havacılık İdaresi sözcüsü İngiliz medyasına şunhları söyledi:

Federal Havacılık İdaresi, pilot, hava trafik kontrol tesisine rapor verdiğinde Tanımlanamayan Hava Olayı (UAP) gözlemlerini belgeliyor. Pilot raporu, radar verileri gibi destekleyici bilgilerle desteklenebilirse, bir UFO'ları araştıran bir Savunma Bakanlığı birimi olan UAP Görev Gücü ile paylaşılıyor.



Van Voorhis, pilotlar arasında UFO gözlemlerinin oldukça yaygın olduğunu söyledi ve Pilot arkadaşlarımın en az- yüzde 50'si bir tür anormallikler gördü" ifadelerini kullandı.