Dünya ‘Ukrayna her metre için savaşıyor’

‘Ukrayna her metre için savaşıyor’

14.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta, Donbas bölgesindeki Bahmut kenti çevresindeki şiddetli çatışmalar sürüyor.

‘Ukrayna her metre için savaşıyor’

Ukrayna ordusu, Rus paralı asker gücü Wagner birimlerinin kenti almak için aylardır devam eden saldırılarını şimdilik püskürtmeyi başarmış görünüyor. Bahmut’a yönelik saldırılarını sürdüren Rus birliklerinin büyük kayıplar verdiği belirtilirken, Wagner lideri Yevgeni Prigojin, “Ukraynalıların her metre için savaştığını” ifade etti.

Haberin Devamı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, çatışmaların sürdüğü Bahmut kentinde 6 Mart’tan bu yana düzinelerce Rus ekipmanı ve 10’dan fazla da Rus mühimmat deposunun imha edildiğini, 1100 Rus askerinin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Rusya ise, son 24 saatte 220 Ukrayna askeri öldürüldüğünü açıkladı.

Savaşın gidişatını değiştirecek bir stratejik önemi olmadığı ifade edilen Bahmut, Rusya için askeri bir saplantı haline dönüşmüş durumda. Kenti almak adına toplamda kaç Rus askerin öldüğünü tespit etmek gün geçtikçe zorlaşıyor. Öte yandan savaş durulma sinyali vermiyor. Nitekim Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya’nın Ukrayna ile ilgili belirlediği hedeflere sadece askeri yollarla ulaşılabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

O askere madalya verildi

Rus askerler tarafından infaz edildiği görüntülerin sosyal medyada yayılmasıyla Ukrayna’nın işgale karşı direnişinin sembollerinden biri haline gelen Oleksandır İgoreviç Matsiyevksi’ye öldükten sonra Devlet Başkanı Volodomir Zelenskiy tarafından “Ukrayna’nın Kahramanı” madalyası verildi.