Dünya Ünlü gökdelenden intihar dalışı! 18. Kattan atladı

Ünlü gökdelenden intihar dalışı! 18. Kattan atladı

05.09.2022 - 11:58 | Son Güncellenme:

Manhattan'daki ikonik binanın 18. katında yer alan lüks daireden aşağı atladı, öğle saatinde sokakta yürüyenler şoka girdi. Yere düşen kişinin kimliğinin belirlenmesiyle, 1,2 milyar dolarlık vurgunun detayları sayfalara taşındı.

Ünlü gökdelenden intihar dalışı 18. Kattan atladı

New York'ta ihtişamlı gökdelenlerin hüküm sürdüğü Manhattan semtinde, Eylül ayının ikinci günü. Eşsiz tasarımı nedeniyle Jenga binası adıyla bilinen gökdelenin önünde yürüyenlerin, birkaç dakika sonra yaşanacaklardan haberi yok. Aylık 18 bin 500 dolara kiralanan, üç yatak odalı lüks dairede 52 yaşında bir erkek ile eşi vardı.

Haberin Devamı

Yerel saatle 12.20'de sokakta yürüyenlerin önüne ünlü gökdelenden bir kişi düştü, sokaktakiler çığlıklar atarak etrafa kaçıştı.

Çevredekiler hemen polisi aradılar, ambulans çağrıldı. 56 Leonard adlı binadan sokağa atlayan kişi ölmüştü, kimliği ise kısa sürede ortaya çıktı.

ABD'nin en büyük perakende mağazalar zincirlerinden biri olan Bed Bath & Beyond'un yöneticisi Gustavo Arnal, Manhattan'daki lüks dairesinden aşağı atlayarak intihar etti.

New York polisi, şirketin baş finans sorumlusu Arnal'ın Lower Manhattan'daki binadan baygın halde düştüğünü ve olay yerinde öldüğünü açıkladı.

Ünlü gökdelenden intihar dalışı 18. Kattan atladı

Mayıs 2020'de uyku ürünleri satan Bed Bath & Beyond'a katılan Gustavo Arnal, daha önce Avon, Walgreens Boots Alliance ve Procter & Gamble'da çalışmış bir isimdi.

Haberin Devamı

Amerikan medyası, Arnal'ın 1,2 milyar dolarlık bir hisse senedi sahtekarlığı davasıyla yüz yüze olduğunu bildiriyor.

New York Post ise, 52 yaşındaki yöneticinin intihar atlayışı yapmadan önce eşine hiçbir şey söylemediğini yazdı. Öğle saatlerinde yere çakılan Arnas'ın o sırada evde bulunan eşine herhangi bir not bırakmadığı da belirtiliyor.

Ünlü gökdelenden intihar dalışı 18. Kattan atladı

Pazar günü medya tarafından ilk kez görüntülenen Gustavo Arnal'ın iki yetişkin kızı ve eşi, siyahlar giyinmişti. Kızlarıyla birlikte cenaze düzenlemelerini organize eden anne, medyaya herhangi bir açıklama yapmayı reddetti.

Uzun bir kariyeri olan Gustavo Arnal'ın İsviçre ve Brezilya gibi ülkelerde de çalıştığı belirtiliyor.

Ünlü gökdelenden intihar dalışı 18. Kattan atladı

Finans yötecisinin intiharı, hisse senedi davasının yanı sıra Bed Bath & Beyond şirketinin bazı mağazalarının kapatılması ve işçilerin işten çıkarılmasından günler sonra gerçekleşti. Perakende zinciri, geçen hafta 150 mağazasının kapanacağını ve 32 bin çalışanıyla da yollarını ayıracağını duyurmuştu.

Uyku ürünleri satan Bed Bath & Beyond şirketinin satışlarının yılın ikinci çeyreğinde yüzde 26 daha düşmesi bekleniyor.

Ünlü gökdelenden intihar dalışı 18. Kattan atladı

Amerikan medyası, Arnal'ın cesedine Adli Tıp'ta otopsi yapılacağını ve kesin ölüm nedeninin belirleneceğini aktarıyor.

New York Post, 1.2 milyar dolarlık dolandırıcılık davasının detaylarını da sayfasına taşıdı. Buna göre, Ağustos ayında borsada büyük bir vurgun yapan finans yöneticisi, manipülasyonla şişirdiği şirketin hisselerini yüksek fiyattan satmakla suçlanıyor. Bed Bath & Beyond'un hissedarları, zarara uğradıkları gerekçesiyle şirketin yöneticilerine toplu halde dava açtı.

Haberin Devamı

Hayli zor günler geçiren şirketin Gustavo Arnal'ın ölümünün doğrulanmasıyla hisseleri yüzde 25 değer kaybetti. New York Post, şirketin hisselerinin son aylarda oldukça inişli çıkışla bir seyir izlediğini bildiriyor.