Dünya Ünlü tenisçi elinde silahla poz verdi

Ünlü tenisçi elinde silahla poz verdi

16.03.2022 - 15:51 | Son Güncellenme:

Bir dönem Roger Federer'i Wimbledon'da eleyerek adını dünyaya ezberleten Ukraynalı tenisçi Sergiy Stakhovsky, artık Kiev'in ünlü Bağımsızlık Meydanı'nda devriye geziyor.

Ünlü tenisçi elinde silahla poz verdi

Dünya Sergiy Stakhovsky'yi 'Wimbledon'da 'kara Çarşamba' manşetleriyle tanıdı. Ukraynalı tenisçi, 2013 yazında dünya klasmanında 116. sırada bulunuyordu.

Haberin Devamı

Wimbledon Tenis Turnuvası'nın en büyük favorisi Roger Federer, Sergiy Stakhovsky ile ikinci turda karşılaştı. Tüm tenisseverler Federer'in kolay bir galibiyet almasını bekliyordu ancak ortaya tahminleri tepetaklak eden bir sonuç çıktı.

İsviçreli tenisçi, Ukraynalı rakibine yenilerek o tarihe kadar kariyerindeki en erken elenmeyi yaşadı.

Kariyerinde ilk kez ilk 10'daki bir tenisçiyi yenme başarısı gösteren Stakhovsky, spor hatayında dünya klasmanında ancak 31'in sıraya kadar yükselebildi.

Ünlü tenisçi elinde silahla poz verdi

Ve tarihi Wimbledon Tenis Turnuvası'ndan neredeyse dokuz yıl sonra, Sergiy Stakhovsky elinde silahla Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki ünlü bağımsızlık Meydanı'nda fotoğraflandı.

Birçok Ukraynalı sanatçı ve sporcu gibi ülkesini Rus işgalcilere savunmak için eline silah alan emekli tenisçi, Agence France-Presse (AFP) haber ajansına poz verdi. Sergiy Stakhovsky, artık Kiev'in ünlü Bağımsızlık Meydanı'nda devriye geziyor.

Haberin Devamı

Ünlü tenisçi elinde silahla poz verdi

Geçen hafta eşini ve üç çocuğunu yaşadığı Macaristan'daki evlerinde bırakarak ordu saflarına katılan Sergiy Stakhovsky, uluslararası medyaya hiçbir zaman elinde bir silahla doğduğu kentte kendisini hayal etmediğini söyledi.

Ünlü tenisçi elinde silahla poz verdi

Kiev'e gelen Sergiy Stakhovsky, günümüz dünya iki numarası Novak Djokovic'le gerçekleştirdiği WhatsApp konuşmasının ekran görüntüsünü paylaşmıştı.

Djokovic arkadaşına her türlü yardımı yapmaya hazır olduğunu söylemiş ve "Lütfen yardım göndermek adına en uygun yöntemin ne olduğunu bana bildir. Finansal ya da başka" demişti.

Sergiy Stakhovsky, tenis kariyerinde 5 milyon dolardan fazla para kazanmıştı.