Dünya Uzmandan gerçek dinlenmenin yedi yöntemi! ‘Yıllar yorgun ben yorgun’

Uzmandan gerçek dinlenmenin yedi yöntemi! ‘Yıllar yorgun ben yorgun’

08.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Her gece en az yedi saat uyumak ve her zaman aynı saatte yatmak sağlık için çok faydalı.

Uzmandan gerçek dinlenmenin yedi yöntemi ‘Yıllar yorgun ben yorgun’

Ancak uzmanlar, beden ve zihin için uykunun yanı sıra başka dinlenme yöntemleri de olduğunu söyüyor. ABD’li dahiliye uzmanı Dr. Saundra-Dalton Smith, dinlenmenin yedi yolunu açıkladı.

Haberin Devamı

1.FİZİKSEL: Esneme hareketleri, masaj ve yoga fiziksel iyileşme egzersizleridir. Bunların eksikliği vücutta ağrılara, uzun süre oturduktan sonra kalktığınızda ayaklarda şişmelere neden olabilir.

2.ZİHİNSEL: Geceleri uyumamak, temel görevleri unutmak, hatırlayamamak, konsantrasyon bozukluğu zihinsel yorgunluğun işaretidir. Zihninize mola verdirmek için eğlenceli filmler izleyebilir, kitaplar okuyabilirsiniz.

3.SOSYAL: Enerjinizden çalan negatif insanlardan, sadece size ihtiyaçları olduğunda kapınızı çalan yalancı dostlardan uzak durun. Size neşe veren insanlarla bir arada olun.

4.MANEVİ: Bu, hayatınızın bir anlamı olduğunu hissetmekle alakalı bir durum. Kendinizi bir ‘hiç’lik içinde hissediyorsanız, manevi dinlenmeye ihtiyacınız var demektir. Bir grup içinde ve kendi başınıza hayatın anlamıyla sıkı bağ kurmanın yolunu bulun.

Haberin Devamı

5.DUYUSAL: Bu, vücudun beş duyusuna aşırı yüklenmeyi içeriyor. Belirtileri arasında kaygı, sinirlilik, odak kaybı, huzursuzluk, uykusuzluk yer alıyor. Gözlerinizi aşırı renklerden, kulaklarınızı gürültüden, burnunuzu kötü kokudan, cildinizi aşırı soğuk ve sıcaktan koruyun.

6.DUYGUSAL: Duygularınızı daima bastırırsanız, her şeyi içinize atarsanız yorulursunuz. Duygusal tükenmişlikten kurtulmak için güvendiğiniz kişilerle ve terapistle derleşebilirsiniz.

7.YARATICI: Güzel bir şarkıya odaklanmak, sokaktaki bir duvar resmini incelemek yaratıcı dinlenmeyi sağlar. Yaratıcı dinlenme, güzelliği takdir ettiğimizde oluşur. Bu bir sanat eseri, müzik, dans, doğa olabilir.