Dünya Yanlışlıkla attığı elmas yüzükleri 20 ton çöpün arasında buldu!

Yanlışlıkla attığı elmas yüzükleri 20 ton çöpün arasında buldu!

07.12.2022 - 09:57 | Son Güncellenme:

Yanlışlıkla karısının elmas yüzüklerini çöpe atan adam 20 ton çöpü karıştırdı. 32 yıllık evli mucizeyi başardı.

Yanlışlıkla attığı elmas yüzükleri 20 ton çöpün arasında buldu

ABD'de eşinin elmas yüzüklerini çöpe atan adam, mucizeyi başardı. New Hampshire eyaletinde yaşayan Kevin Butler, 20 ton çöpün arasından yüzükleri buldu.

Haberin Devamı

MUTFAĞI TEMİZLERKEN ÇÖPE GİTTİ

Cindy Butler, bir nişan yüzüğü ve bir alyans olmak üzere iki mücevherini, 23 Kasım'da temizlemiş, kurumaları için peçeteye sarmış ve mutfak tezgahına bırakmıştı. Bunu yaptığında elbette mücevherlerinin başına neler gelebileceğini tahmin etmemişti. Kocası Kevin Butler ise mutfağı topluyordu ve içeride olduklarını bilmeden, peçeteleri ve içindeki yüzükleri çöp kutusuna attı.

Yanlışlıkla attığı elmas yüzükleri 20 ton çöpün arasında buldu

Washington Post'un haberine göre Butler, daha sonra çöp kutularını yerel çöp toplama noktasına götürdü; burada evsel ve ticari çöpler burada sıralanıyordu. Bölgede halk kendi çöplerini teslim edebiliyor ya da alınması için ödeme yapıyor. Cindy Butler kısa süre sonra evin her yerinde yüzüklerini aramaya ve endişelenmeye başladı. İşte o zaman Kevin'in aklına o fikir geldi ve karısına şöyle dedi:

Haberin Devamı

İçimde çöpte olduklarına dair bir his var.

"Kaybolduklarını düşündüm" diyen Kevin Butler, hızla çöp aktarma istasyonuna gitti. 32 yıllık evli olan Kevin, çöp poşetini bıraktıktan yaklaşık üç saat sonra toplama noktasına koştu.

İSTASYONUN EN YOĞUN ZAMANI

Yanlışlıkla attığı elmas yüzükleri 20 ton çöpün arasında buldu

Şükran Günü'nden hemen önce en yoğun zamanını yaşayan istasyonda çöp torbalarıyla dolu yığınlar arasında yüzüğünü nasıl bulacağını düşünen Butler'ın imdadına istasyonun yöneticilerinden Dennis Senibaldi yetişti. New Hampshire, Windham'daki atık yönetim istasyonunu denetleyen Dennis Senibaldi'ye göre, Kevin geldiğinde biraz "çılgına dönmüş" durumdaydı. Senibaldi, 32 yıllık evli adamın halini şu sözlerle özetledi:

KAMERA GÖRÜNTÜLERİNİ İZLEDİLER

Stresli olduğunu gözlerinde net şekilde görebiliyordum. Yüzükler, kendisi ve eşi için çok anlamlı olmalıydı.

Senibaldi, çöp torbasının nereye gittiğini belirlemek için güvenlik kamerası görüntülerini incelemeyi önerdi ve Butler'ın çöp torbasını attığı yer belirlendi. Çöp poşetlerinin izini sürmeyi başardılar ve söz konusu torbayı çöp yakma fırınına götürecek araç kıl payı yakalandı. Kevin şunları söyledi:

Bu kendi içinde inanılmazdı. O güvenlik kameramız olmasaydı, onu bulmamızın hiçbir yolu yoktu. Çok fazla çöp vardı.

KEREVİZ SAPI VE YOĞURT KAPLARI

İkili Butler'ın bıraktığı gri saplı beyaz renkli çöp poşetini aramaya koyuldu. Biraz tatlı patates kabuğunu ittirdikten sonra Senibaldi, çantanın dibinde duran iki yüzüğü gördü. Butler da, kereviz sapları sayesinde çöp poşetini bulduklarını belirtti:

Haberin Devamı

Kerevizi, yoğurt kaplarını ve orada olduğunu bildiğim şeyleri görebiliyordum. Doğru çöp torbasına baktığımızı biliyordum.

Bu esnada olanları görev diğer işçiler de araçtaki 20 ton çöpe el atıp yardım etmeye başladı.

En sonunda Senibaldi, çöp torbasının dibinde yüzükleri buldu. "Samanlıkta iğne aramak gibiydi" diyen Butler sözlerini şöyle sürdürdü:

Yanlışlıkla attığı elmas yüzükleri 20 ton çöpün arasında buldu

Aklımı kaybettim. Senibaldi'ye kocaman sarıldım.

Kevin Butler, teşekkür etmek için aramaya yardım eden ekibe ödeme yapmaya çalıştı ama reddettiler. Bunun yerine Kevin, teşekkür etmek için onlara birkaç pizza ısmarladı.

Yanlışlıkla attığı elmas yüzükleri 20 ton çöpün arasında buldu

Senibaldi içinse bu tür şeyler oldukça yaygın. Yönetici daha önce de benzer olayların yaşandığını belirtti. Yaklaşık bir yıl önce başka bir yüzük setinin atıldığını ama çok şükür bulunduğunu söyledi. Şimdiye kadar başka elmas yüzükler, 4 bin dolar değerindeki takım elbise ve 10 bin dolar nakit para için gelindiğini ve çöpte bunların hepsini bulduklarını ifade etti.

Karşısında yüzüklerle eve dönen kocasını gören Cindy, sevinçten kendinden geçti ve yüzükleri hemen geri taktı. Butler, "Şükran Günü için hep birlikte olduğumuzda aileye anlatacak harika bir hikayem vardı" dedi ve ekledi:

Yanlışlıkla attığı elmas yüzükleri 20 ton çöpün arasında buldu

Gerçekten minnettar olunacak bir şeydi.