Dünya Yasadışı laboratuvarda Kovid’li fareler bulundu!

Yasadışı laboratuvarda Kovid’li fareler bulundu!

04.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki Reedley kentinde yer alan Fresno yakınlarında ortaya çıkarılan depodan bozma laboratuvarda, koronavirüs kapıp onu yaymak için biyomühendislik yoluyla üretilmiş bine yakın fare bulundu.

Yasadışı laboratuvarda Kovid’li fareler bulundu

Independent’ın aktardığı “SFist”in haberine göre laboratuvarda HIV, Hepatit, E Coli, sıtma, herpes ve koronavirüs gibi bulaşıcı ajanlar da bulundu. Reedley Belediye Başkanı Nicole Zieba, 20 yılı aşkın süredir kamu hizmetinde bulunmasına karşın böylesine bir keşifle karşılaşmadığını kaydederek, “Bu alışılmadık bir durum. 25 yıldır devlette çalışıyorum. Daha önce hiç böyle bir şey görmemiştim” dedi. Laboratuvarda, bazıları faal olmayan 30’a yakın buzdolabı ve dondurucunın yanı sıra hastalık örnekleri, farelerin yanı sıra inkübatörler ve tıbbi test cihazları da bulundu.

Haberin Devamı

Yetkililer, laboratuvarın Çin asıllı olan Prestige Biotech tarafından işletildiğini tespit ederken, şirket sözcüsü Wang Zhaolin, müfettişlere tesisin Kovid-19 testleri üretmekte kullanıldığını ve virüsü kapıp taşımak için tasarlanan farelerin de bu testleri sınama için kullanıldığını söyledi.

KEDİLER KOVİD İLACIYLA TEDAVİ EDİLECEK

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, adada bu yıl binlerce kedinin ölümüne yol açan bir koronavirüs türü olan kedi enfeksiyöz peritonitinin (FIP) tedavisi için insanlara verilen koronavirüs ilaçlarının kullanılacağını açıkladı.

Yapılan açıklamada “insanlarda koronavirüs vakalarını tedavi etmek için kullanılan ve artık kullanılmayan ilaç stoklarının kediler için açılmasına izin verildiği” bildirildi. İnsanlara bulaşamayan FIP’in bu yıl adada 300 bin kedinin ölümüne yol açtığı belirtilirken, anti-Kovid hapı şeklindeki ilaçların veteriner servisleri aracılığıyla temin edileceği açıklandı.

 

Yazarlar