Dünya Yasak aşkı kimsenin ruhu duymadı! Kod adı 'Hanımefendi', kadın gardiyanı annesiyle bile tanıştırmış

Yasak aşkı kimsenin ruhu duymadı! Kod adı 'Hanımefendi', kadın gardiyanı annesiyle bile tanıştırmış

12.12.2023 - 12:47 | Son Güncellenme:

Her şey bir mahkumun kadın gardiyana bir kağıt parçasına yazılmış telefon numarasını uzatmasıyla başladı. İkili hapishane duvarları ardında gizli bir aşka yelken açtı. Uzun süre kimsenin ruhu duymadan devam eden ilişki, skandalın ortaya çıkması sonrası medyanın yakın takibine takılan bir soruşturmayı da beraberinde getirdi.

Yasak aşkı kimsenin ruhu duymadı Kod adı Hanımefendi, kadın gardiyanı annesiyle bile tanıştırmış

26 yaşındaki Warden Ruth Shmylo, Galler'deki B Kategorisinde yer alan Parc Hapishanesindeki mahkumlardan birisiyle 'uygunsuz ilişki' kurmakla suçlanıyor.

Haberin Devamı

Pazartesi günü yapılan duruşmaya göre, kadın bir hapishane gardiyanı mahkumlardan biriyle aşk yaşıyordu. Buna göre ikili, gizlice telefon yoluyla cinsel ilişki kuruyordu hatta gardiyan mahkumun annesiyle dahi tanışmıştı.

Cardiff Kraliyet Mahkemesi'ne göre; mahkumun Shmylo'ya bir kağıt parçası üzerinde cep telefonu numarasını vermesiyle, Shmylo 'gençlik' sohbetleri için onu arayarak temas kurdu. Böylece ikilinin gizli aşkı başlamış oldu.

'DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN PRENSES'

Yasak aşkı kimsenin ruhu duymadı Kod adı Hanımefendi, kadın gardiyanı annesiyle bile tanıştırmış

Savcı Matthew Cobbe, Shmylo'nun mahkûmun parmaklıklar ardında gizli bir telefona sahip olduğunu hapishane yetkililerine bildirmesi gerektiğini ancak bunu görmezden gelerek onu aramayı seçtiğini söyledi.

Buna göre ikili 'günlük olarak' iletişime geçiyordu, telefon yoluyla cinsel ilişki kurduklarını ve mahkumun gardiyana 'hanımefendi' olarak hitap ettiğini de kaydetti.

Haberin Devamı

Mahkum, Shmylo ile doğum gününde de iletişime geçerek, "Doğum günün kutlu olsun prenses" dedi hatta daha ileri gidip annesinin onunla buluşmasını dahi ayarladı.

İTİRAF ETTİ

Yasak aşkı kimsenin ruhu duymadı Kod adı Hanımefendi, kadın gardiyanı annesiyle bile tanıştırmış

Savcı Cobbe, Shmylo'nun gizli telefon görüşmeleri yüzünden tutuklanması sonrası polise, mahkumla telefon yoluyla cinsel ilişki kurması da dahil olmak üzere 'birkaç itirafta bulunduğunu' söyledi.

Savcı, gizli ilişkinin Parc Cezaevi'ndeyken başladığını ancak mahkumun HMP Manchester'a nakledilmesi ve görüşmelerinin kaydedilmesinden sonra ortaya çıktığını da ekledi.

Bridgend'deki 1.652 kapasiteli HMP Parc'ta eski bir gardiyan olan Shmylo, sevgilisi olan mahkumun kendisiyle 'neredeyse her gün' iletişime geçtiğini anlattı. 

SUÇLAMALARI REDDEDİYOR

Shmylo itirafları sırasında, mahkumun kendisini telefonlarına cevap vermeyi bırakması halinde başka bir mahkuma zarar vermekle tehdit ettiğini de kaydetti.

Mahkemeye göre, Shmylo Ağustos 2020 ile Nisan 2021 tarihleri arasında Parc Hapishanesi'nde çalıştı ancak deneme süresini geçemeyerek işten çıkarıldı.

Aramalar, Parc'taki işinden ayrıldıktan ve mahkumun HMP Manchester'a nakledilmesinden sonraki haftalarda kaydedildi.

Shmylo, kamu görevini kötüye kullanma suçlamalarını reddediyor. Duruşma ise hala devam ediyor.