Dünya Yaz bitmeden kışa geçtiler! Hava sıcaklığı 30 derece birden düştü

Yaz bitmeden kışa geçtiler! Hava sıcaklığı 30 derece birden düştü

29.08.2023 - 10:04 | Son Güncellenme:

Avrupa ülkelerinin sıcaklıklarla boğuştuğu şu günlerde İsviçre'de yaşanan gelişme dünya basını ve sosyal medyada infial yarattı.

Yaz bitmeden kışa geçtiler Hava sıcaklığı 30 derece birden düştü

Eylül ayına sayılı günlerin kaldığı şu dönemlerde Avrupa ülkeleri hala 30 derecenin üzerinde seyrediyor. Bu durum birçok ülkede orman yangınlarına neden olurken binlerce hektarlık alanlar küle dönüyor. Bu bağlamda Yunanistan'da Dadia Ormanı'nda 18 göçmen alevlerin arasında kalarak can verdi. Yunanistan'da aylardır devam eden yangınlar ise kayıtlara 'Avrupa'nın en büyük yangın felaketi' olarak geçti.

Haberin Devamı

MALLORCA'DA FIRTINA

Avrupa'nın doğusunda yangınlar etkisini sürdürürken batısında ise ilginç hava olayları yaşanıyor .İspanya’nın Balear Adaları'na bağlı Mallorca'da dün etkili olan ve hızı saatte 120 kilometreye ulaşan şiddetli fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Fırtınanın etkisiyle Palma Limanı’nda demirli binlerce yolcunun bulunduğu Britannia turist gemisinin halatları koptu. İskeleden ayrılıp sürüklenmeye başlayan gemi, limandaki yük gemisine çarptı.

Yaz bitmeden kışa geçtiler Hava sıcaklığı 30 derece birden düştü

İSVİÇRE'YE KIŞ GELDİ

İsviçre'de ise belki de son 50 yılın en ilginç hava olaylarından biri yaşandı. Bunaltıcı sıcaklarla mücadele eden ülkede hava sıcaklıkları 30 derecenin üzerinde seyrediyordu. 24 Ağustos'ta termometrelerin 31,2 santigrat dereceyi gösterdiği bölgede bir sonraki gün hava -1 dereceye düştü. Beş gündür etkisini sürdüren soğuk hava dalgasından ise en çok 1600 metre rakımlı Zermatt şehri etkilendi. 

Haberin Devamı

Bölgede soğuk hava ve kar yağışının yanı sıra yoğun sis yaşanıyor. Yerel basında yer alan bazı haberlerde, 'İsviçre sonbaharı yaşamadan kış mevsimine geçiş yaptı' yorumları yer aldı.

1/6

2/6

3/6

4/6

5/6

6/6

ALMANYA'DA TESLA PARAMPARÇA

Almanya'da etkisini sürdüren fırtınada ise dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Bad Tölz şehrinde yağan dolu Tesla markalı elektrikli aracın arka camını paramparça etti. O anlar anbean kameraya yansırken görüntüler sosyal medyada gündem oldu.