Dünya Yıldız ışığının diğer adı: Beyonce

Yıldız ışığının diğer adı: Beyonce

29.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

5 yıl aradan sonra Dubai’de verdiği bir saatlik konserden 24 milyon dolar alan Beyonce, zamana dayanıklı sahne ışığı ve performansıyla zirvedeki yerini daima sağlam tutuyor.

Yıldız ışığının diğer adı: Beyonce

Pelin Aykın -  ABD’li şarkıcı Beyonce, 2018’den sonraki ilk konserini 21 Ocak’ta Dubai’de verdi. Bir saatlik konser için 24 milyon dolar alan Beyonce’nin 5 yıl sonraki ilk konserini, insan hakları konusunda eleştirilen Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentinde vermesi hayranlarını böldü. Ama “Kraliçe B” olarak anılan Beyonce’nin dönüşü eleştirilerin gölgesinde kalmadı. Bu hafta herkes 5 yıl sahnelere ara vermesine rağmen şarkıcının kazancını ve performansını konuştu. Beyonce, “GQ” dergisinin “21. Yüzyılın En Seksi 100 Kadını” listesinde ilk sırada yer almasıyla, seksi sahne kıyafetleri ve performansıyla sahneden ve medyadan uzak kalsa da unutulmuyor.

Haberin Devamı

Özgüveni yüksek

Sahnede özgüvenli tavırlarıyla bilinen Beyonce, utangaç karakterinden sıyrılarak bir yıldıza dönüşmesiyle dikkat çekiyor. Ailesinin çocukken utangaçlığını yenmesi için gönderdiği dans kursu Beyonce’nin hayatını değiştirdi. Dans ederken “yıldız ışığını” gören ailesi Beyonce’yi yetenek yarışmalarında şarkı söylemeye teşvik etti. Bu yarışmalarda başarı elde edince “süperstar” olmak isteyen Beyonce, 9 yaşındayken 1990’da “Knowles, Girl’s Tyme” adlı bir müzik grubu için katıldığı seçmeleri kazandı. Beyonce ekibin lideri olurken, grup 1996’da müzik şirketi Columbia Records’a “Destiny’s Child” adıyla kaydoldu. Beyonce, Destiny’s Child için “Bootylicious” gibi hit şarkılar yazdı. Ana akım piyasadaki başarısını, 1999 çıkışlı en çok satan albümü “The Writing’s on the Wall” ile elde eden Destiny’s Child, büyük ilgi gören şarkılarına rağmen 2006’da dağıldı.

Haberin Devamı

Yıldız ışığının diğer adı: Beyonce

Çok parlak kariyer

Beyonce’nin ilk solo kaydı, 2002’de yayımlanan ve ABD’deki “Billboard Hot 100” listesinde dört numaraya kadar yükselen “03 Bonnie & Clyde” şarkısında gelecekteki eşi olan rapçi Jay-Z ile yaptığı düet oldu. Beyonce 2003’te çıkan ilk solo albümü “Dangerously in Love” ile büyük başarı yakaladı. Albümde Jay-Z’nin ünlü şarkısı “Crazy in Love” ile listeleri alt üst eden şarkıcı, 5 Grammy Ödülü kazandı.

Beyonce’nin 2006’da çıkan ikinci albümü “B’Day” daha da başarılı oldu. Şarkıcı “I Am… Sasha Fierce” albümüyle  de 2010 Grammy Ödülleri’nde 6 ödül kazanarak tek bir gecede en fazla Grammy alan kadın sanatçı oldu.

‘Birlikten’ güç doğdu

Beyonce’nin 2008’de rap şarkıcısı Jay-Z ile evlenmesi kariyerini yükseltti. Aşkları ve müzik ortaklıkları çifti marka haline getirdi. İkili, 2014 itibarıyla 300 milyon kayıt satarken, işbirlikleri, kurdukları parfüm markası ve yapım şirketi ortaklıklarıyla 1.8 milyar dolarlık servete sahip oldu. İlk çocuğu Blue Ivy 2012’de doğan Beyonce’nin hamilelik açıklaması, Twitter’da saniyede 8.868 tweet ile “en çok tweet atılan olay” oldu. “Beyonce hamile”, 29 Ağustos 2011 haftasında Google’da en çok aranan cümleydi. Jay-Z’nin 2017’de eşini 9 yıldır aldattığı itirafıysa yuvasını salladı ama yıkamadı. Üç çocuk sahibi çift, devam etti. Ancak Beyonce’nin 2016 çıkışlı “Lemonade”teki  şarkılarında ihaneti ima ettiği de bu itirafın ardından anlaşıldı.

Haberin Devamı

Ücreti zirvede

En fazla ücret alan şarkıcıların başında gelen Beyonce, 2020’de Time dergisinin “Son Yüzyılı Belirleyen 100 Kadın” listesine girdi. 41 yaşındaki Beyonce daha genç olsa da başarısıyla Madonna ve Cher gibi şarkıcıların saflarına katıldı. 2001 yapımı müzikal film “Carmen: A Hip Hopera”da adım attığı oyunculukta da başarılı oldu. “Avanak Ajan: Altın Kuş”, “Pembe Panter” ve “Takıntılı” gibi filmlerde rol aldı. 2019’da da “Aslan Kral” filminin müziğini yaptı ve bir karakteri seslendirdi.