Dünya Yunan gazetesinin 'son umudu' Fransa! TCG Anadolu sonrası dikkat çeken hamle

Yunan gazetesinin 'son umudu' Fransa! TCG Anadolu sonrası dikkat çeken hamle

12.04.2023 - 16:35 | Son Güncellenme:

ABD'den sonra bir başka büyük güç Fransa, Dedeağaç'a geldi. Yunan basınının manşetten gördüğü haberde Ege ve Akdeniz'de Yunanistan-Fransa ilişkileri ve TCG Anadolu detayı dikkat çekti.

Yunan gazetesinin son umudu Fransa TCG Anadolu sonrası dikkat çeken hamle

Türkiye, 7 yıllık yoğun çalışma sonrası Dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisini TCG Anadolu'yu donanmaya teslim etti. Yerlilik oranının yüzde 70 olduğu TCG Anadolu, 231 metre uzunluğunda ve 58 metre yüksekliğinde.

Haberin Devamı

Güverte ve deposunda onlarca SİHA ve helikopter barındırabilen gemi, suya indiği ilk andan itibaren dünyada ses getirdi. Söz konusu gelişmeyi birçok ülke manşetten okuyucularına sundu. Hatta Yunan televizyonu TCG Anadolu'yu canlı yayında tanıttı.

Yunan gazetesinin son umudu Fransa TCG Anadolu sonrası dikkat çeken hamle

FRANSA DEDEAĞAÇ'TA

Gün içerisinde Yunanistan'ın Pentapostagma gazetesinde yapılan haberde Fransa donanmasının Dedeağaç limanına demir attığı yazıldı. Fransa, ABD'den sonra bölgeye gelen 2. büyük güç olarak kayıtlara geçti. Yunan basını ise olayı manşetten okuyucularına aktardı.

"LANGUEDOC" firkateyni dün limana geldi ve konuyla ilgili açıklamalarda bulunan liman başkanı Konstantinos Hatzimichael gelişmeyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

'Doğu Akdeniz ve Avrupa! Fransız Donanmasının FREMM Fırkateyni FS Languedoc'unu Dedeağaç limanında karşılıyoruz'

Yunan gazetesinin son umudu Fransa TCG Anadolu sonrası dikkat çeken hamle

ÜST ÜSTE TWEETLER

Birkaç saat sonra konuyla ilgili Twitter'dan bir açıklama daha yapan Konstantinos gelişmeyi 'Tarihi an' olarak gördü ve 150 yıl sonra Kuzey Akdeniz'de Fransız varlığının tekrar başladığını yazdı.

Haberin Devamı

Yunanistan'ın Fransız Büyükelçisi ise söz konusu gelişme sonrası açıklamalarda bulundu. Büyükelçi Fransa-Yunanistan ilişkilerinin güçleneceğini işaret ederek şu sözleri söyledi:

'Fransız FREMM Languedoc, Stratejik açıdan önemli Dedeağaç limanında. Yunanistan'la ilişkileri geliştirmek için harika bir fırsat'

Yunan gazetesinin son umudu Fransa TCG Anadolu sonrası dikkat çeken hamle


Öte yandan Yunanistan ve Fransa, Girit adasının güneyinde küçük ölçekli ortak bir tatbikat düzenleyecek. Yunan Silahlı Kuvvetleri, bu tatbikata bir Deniz Kuvvetleri firkateyni ve savaş uçakları ile birlikte katılacak.

UMUDU FRANSA'YA BAĞLADILAR

Haberin devamında TCG Anadolu hakkında söylenen ifadeler ise oldukça dikkat çekici. Geminin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tanıtımı ile envantere girdiğini hatırlatan gazete, Türkiye'nin her an 'Bayrağını göstermek için dışarı çıkabileceğine' vurgu yaptı ve Fransa'nın Ege ve Akdeniz'de Yunanistan'ın yanında olmasını önemli bir güç olarak gördü.

Yunan gazetesinin son umudu Fransa TCG Anadolu sonrası dikkat çeken hamle

Deprem sonrası Türk-Yunan ilişkileri normalleşmeye başlamış ve iki ülke arasındaki gerilim oldukça düşmüştü. Gazete bu gelişmeleri görmezden gelerek konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

'İki ülke ilişkileri Amerikalıların dediği gibi 'Her zamanki gibi' dönüyor'