Dünya Yunan medyası çıldırdı: 'Türkiye'nin düello davetini kabul etti'

Yunan medyası çıldırdı: 'Türkiye'nin düello davetini kabul etti'

29.07.2022 - 11:52 | Son Güncellenme:

Alman Dışişleri Bakanı'nın Atina ziyaretini 'Türkiye ve Yunanistan arasındaki diplomatik savaş devam ediyor' yorumuyla sunan medya, Miçotakis'in CNN röportajını ise 'Yeni Osmanlı İmparatorluğu'nu düşünme' başlığıyla verdi.

Yunan medyası çıldırdı: Türkiyenin düello davetini kabul etti

Avrupa'nın gözü bugün Yunanistan ve Türkiye'de olacak. Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Atina'nın ardından Ankara'ya uçacak.

Haberin Devamı

Yunanistan'ın başkenti Atina'ya Perşembe günü inen Baerbock, elinde çiçeklerle Holocoust Mezarlığı'nı ziyaret etti. Alman Dışişleri Bakanı, bugün Yunan mevkidaşı Nikos Dendias ve Başbakan Kiryakos Miçotakis'le bir araya gelecek.

Annalena Baerbock, Atina yakınlarındaki Schisto'da yer alan bir göçmen kampına da gitti. "Avrupa Birliği hukuku Yunan sınırında savunulmalıdır" diyen Alman Dışişleri Bakanı'nın yaptığı açıklamalar, Yunan medyasında geniş yer buldu.

Alman Dışişleri Bakanı, mevkidaşı Dendias'la görüşmesinde "NATO üyeleri, sorunlarını diyalogla çözüme kavuşturmalı" dedi.

Kathimerini, 'Baerbock: Yunanistan Avrupa'da en yakın ortaklarımızdan biri-Türkiye'ye mesajlar' başlığını kullanırken, haberinde "Problemler konuşarak çözülmeli, gerilimi yükselterek değil" cümlesini öne çıkardı. Kathimerini ayrıca, Yunan Dışişleri Bakanı Dendias'ın Alman mevkidaşıyla görüşmesinde Türkiye'ye silah ihracatını gündeme getireceğini yazdı.

Haberin Devamı

Yunan medyası çıldırdı: Türkiyenin düello davetini kabul etti

Almanya Dışişleri Bakanı'nın Atina ziyaretini geniş şekilde sayfasına taşıyan To Vima, 'Türkiye ve Yunanistan arasındaki diplomatik savaş devam ediyor' yorumunu yaptı.

Skai televizyonu, 'Berlin ve Atina Ankara'dan uluslararası hukuka saygı göstermesini istedi' başlığıyla sayfasına taşıdığı haberinde, Yunanistan'ın Avrupalı ortaklarıyla birlikte Türk yayılmacılığına karşı güçlü bir duvar inşa ettiğini savundu.

CNN Greece, haberinde Annalena Baerbock ve Dendias buluşmasında 'Türk provokasyonları'nın odak noktası olacağını ileri sürdü.

Proto Thema internet sitesi ise, 'Bugün Maksimos Sarayı'nda Miçotakis-Baerbock buluşması-'Türk provokasyonları' hakkında mesajlar' gibi skandal bir başlık tercih etti.

Yunan medyası çıldırdı: Türkiyenin düello davetini kabul etti

MİÇOTAKİS CNN INTERNATIONAL YAYININA ÇIKTI

Yunan medyasında dikkat çeken bir başka haber, Miçotakis'in CNN International'a verdiği röportaj. Ta Nea gazetesine göre, Yunan Başbakan Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle ortaya çıkan jeopolitik krizin ortasında NATO'nun en son ihtiyacının Avrupa'nın güneydoğusunda yeni bir istikrarsızlık olduğunu söyledi. Ta Nea, CNN'den Julia Chatterley'ye verdiği röportajda Türkiye'yi hedef alan sözler sarf eden Miçotakis'in röportajını 'Düello davetini kabul etti' başlığıyla haberleştirdi ve Yunan Başbakanı'nın Ankara'ya meydan okuduğunu savundu.

Haberin Devamı

Yunan medyası çıldırdı: Türkiyenin düello davetini kabul etti

Skai televizyonu ise, röportajı sunduğu haberin başlığında 'Yeni Osmanlı İmparatorluğu'nu düşünme' ifadesine yer verdi.

BAERBOCK: TÜRKİYE VAZGEÇİLMEZ BİR ORTAK'

Öğleden sonra Ankara'ya doğru yola çıkacak Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, iki ülkeyi kapsayan turuna başlamadan önce "Türkiye vazgeçilmez bir ortaktır" dedi. Türkiye ve Almanya’nın başka hiçbir ülkenin olmadığı kadar birbirine bağlı olduğunu vurgulayan Dışişleri Bakanı, "Tam da bu nedenle siyaseten birbirimizden kopmamamız önemli" diye konuştu.

Annalena Baerbock, Ankara'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya gelecek. İki bakanın görüşmenin ardından basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

Yunan medyası çıldırdı: Türkiyenin düello davetini kabul etti

Buluşmada, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden Türk-Yunan ilişkilerindeki gerilime, Suriye'ye gerçekleşecek muhtemel bir askeri operasyondan Avrupa Birliği ile ilişkilere çok sayıda başlık gündeme gelecek.

Haberin Devamı

Almanya, 2020 yazında yaşanan Doğu Akdeniz bunalımı sırasında dönemin Başbakanı Angela Merkel'in liderliğinde yapıcı bir rol oynamış ve Türkiye-Yunanistan geriliminin azalmasını sağlamıştı. Merkel sonrası göreve gelen yeni hükümet de benzer bir politikayı uygulayacağının işaretlerini vermişti.

Yazarlar