Dünya Yunanistan’dan çirkin tehdit

Yunanistan’dan çirkin tehdit

15.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras, Doğu Akdeniz’de doğal gaz aramaya devam etmesi halinde Türkiye’ye ekonomik yaptırımların uygulanacağını söyledi.

Yunanistan’dan çirkin tehdit

Euronews Türkçe’nin aktardığına göre, Alpha haber ajansına konuşan Çipras, “Eğer bu strateji devam ederse, finansal tedbirler ve yaptırımlar olabilir. Bu uygulamalara devam etmek yerine Türkiye, uluslararası hukuka ve anlaşmalara saygı göstermeli, diyalog masasına oturmalı” dedi. Yunanistan’da yayınlanan Kathimerini gazetesi de, geçtiğimiz günlerde Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi’nin, Avrupa Birliği’nde Türkiye’ye karşı ekonomik yaptırımlar uygulanması için zemin yoklayacağı belirtilmişti.

Haberin Devamı

AB’den benzer dil

Bu arada Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini de, Euronews’un bir sorusu üzerine, “Türkiye’yi Kıbrıs’ın egemenlik haklarına saygı göstermeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı. Mogherini, “Türkiye, Avrupa Birliği’nin gereğine uygun bir şekilde yanıt vereceği ve Kıbrıs’la tam bir dayanışma içinde olacağı her türlü yasa dışı uygulamadan kaçınmalı” diye konuştu. Türkiye, Mayıs ayı başında sondaj çalışmalarına başlayacağını, çalışmaların eylül ayına kadar süreceğini duyurmuştu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, “Artık sismik araştırma bitmiştir. Sondaj çalışmalarına başlayacağız. 2. gemimizi de bölgeye gönderiyoruz” ifadelerini kullanmıştı.