Dünya Yunanistan’da büyük tepki

Yunanistan’da büyük tepki

03.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yunanistan’daki tren kazasında ölü sayısı 57’ya yükselirken, ülkede hükümet karşıtı büyük protesto gösterileri düzenlendi.

Yunanistan’da büyük tepki

Yunanistan’ın Tempi bölgesinde bir yük ve bir yolcu treninin çarpıştığı feci kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 57’ya yükselirken, başkent Atina başta olmak üzere ülkenin birçok noktasında büyük protesto gösterileri düzenlendi.

Haberin Devamı

Atina’da binlerce gösterici, “Kaza değil, cinayet” yazılı dövizler taşırken hükümet aleyhine slogan attı. Bir grup göstericinin, demiryolu işletmesine ait binanın cam ve kapılarını taşlarken, polisle protestocular arasında arbede çıktı ancak hiçbir eylemci gözaltına alınmadı. Selanik ve Larissa’da da protestolar düzenlenirken, ülke çapında greve gidildi ve demiryolunun yanı sıra Atina’daki metro hizmetleri durduruldu. Bununla birlikte halkın, yaralılara kan vermek için uzun kuyruklar oluşturduğu dikkat çekti. 

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, kazanın insan hatası kaynaklı olduğunu ifade etmişti. Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis’in yanı sıra Yunanistan Demiryolları Kurumu (OSE) ve bağlı kuruluşu ERGOSE’nin başkanları da istifalarını sunmuştu.

Haberin Devamı

Atina’dan Selanik’e giden yolcu treninin Tempi bölgesinde yük treni ile kafa kafaya çarpışması sonucu yolcu treninin birinci ve ikinci vagonu tamamen ezilmiş, üçüncü vagonu ise raydan çıkmıştı. Trenlerin, aynı hat üzerine yönlendirildiği ve kafa kafaya çarpıştıkları anlaşılmıştı.