Dünya Yunanistan'da yangın mühimmat deposuna ulaştı! Patlamaya canlı yayında yakalandılar

Yunanistan'da yangın mühimmat deposuna ulaştı! Patlamaya canlı yayında yakalandılar

27.07.2023 - 21:36 | Son Güncellenme:

Yunanistan’da Volos kentinde devam eden orman yangınlarının kontrolden çıkması sonucu askeri hava üssünün dışındaki mühimmat deposunda patlama meydana geldi. Bölgeden canlı yayın yapan muhabir ve kameraman patlamaya canlı yayında yakalandı.

Yunanistan’da orman yangınları ile mücadele devam ediyor. Volos kentinde yer alan Nea Anhialos’ta orman yangınlarının kontrolden çıktı. Alevlerin askeri hava üssünün dışındaki mühimmat deposunda ulaşması sonucu patlama meydana geldi. Patlamanın etkisiyle çevredeki evlerin camları kırılırken, patlamada ölen ya da yaralanan olmadığı ve bölgenin yangın nedeniyle daha önce tahliye edildiği açıklandı. İtfaiye ayrıca, patlamanın ardından önlem olarak yakınlardaki köylerinde tahliye edileceğini ifade etti.

Haberin Devamı

PATLAMAYA CANLI YAYINDA YAKALANDILAR

Patlama canlı yayında yakalanan muhabir ve kameraman ise zor anlar yaşadı. Patlamanın şiddeti ile yayındaki muhabirin saçlarının savrulduğu ve hızla kaçtığı görüldü.

1/10

2/10

3/10

4/10

5/10

6/10

7/10

8/10

9/10

10/10

TÜRKİYE'DEN DESTEK

İtfaiye sözcüsü Vasilis Varthakogiannis, Rodos'ta Asklipegio köyü yakınlarında ikisi Türkiye'nin, biri de
Hırvatistan'ın gönderdiği semiz uçağın alevlerle mücadele ettiğini anlattı. Sözcü, üçü Mısır'dan gelen 10 helikopterin de söndürme çalışmalarına katıldığını belirtti.

Yunanistan’da ülke genelinde 40 dereceyi aşan sıcaklıklar görülüyor ve bazı bölgelerde neredeyse bir haftadır devam eden yangınlar var. Dün gece saatlerinde Yunanistan Acil Durumlar İletişim Hizmetleri, Korfu’da bazı bölgeler için tahliye emirleri verdi.

Haberin Devamı

Yunanistanda yangın mühimmat deposuna ulaştı Patlamaya canlı yayında yakalandılar

YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞI DÜŞTÜ

Öte yandan Yunan basının 'son dakika' koduyla geçtiği gelişmede Canadair CL-415 model bir uçak söndürme çalışmaları esnasında düştü. Anbean objektife yansıyan gelişme uçak kamerasına da yansıdı. Görüntülerde uçağın alevlere su bıraktıktan sonra kontrolü kaybedip yere çakılması yer aldı. Pilotların hayatta olup olmadığı ise henüz bilinmiyor.

Yerel basında pilotların akıbetinin henüz bilinmediği belirtilirken ekiplerin olay yerinde olduğu aktarıldı. Ayrıca uçaktaki iki pilotunda Yunan olduğu bildirildi.

DONANMA HAREKETE GEÇTİ

Bölgede beş helikopter ve 173 itfaiyeci alevlerle savaşırken, Kiotari bölgesindeki üç otelin yangından hasar aldığı kaydedildi. Laerma, Lardos ve Asklipio bölgeleri de etkilenen yerler arasında.

Adanın doğu kıyılarındaki insanları tahliye etmek için özel tekneler de Yunan Sahil Güvenlik teknelerine katıldı. Yunan donanmasına ait gemilerin de bölgeye yönlendirildiği kaydedildi. Yetkililer, bir feribotun insanların kalması için ayarlandığını, diğerlerinin de adadaki bir spor salonuna yerleştirildiklerini belirtti.

Rodos Belediye Başkan Yardımcısı Konstantinos Taraslias, Cumartesi günü rüzgarın yön değiştirmesinin yardımıyla yangının büyüyüp, turistik bölgelere ulaştığını kaydetti. Yangın söndürme çalışmalarına Slovakya’dan gelen bir itfaiye ekibi de katılıyor.

Haberin Devamı

Yunanistan’ın diğer bölgelerinde de alevlerle mücadele ediliyor. Başkent Atina’nın batısındaki bir bölge, güneydeki Pelopones bölgesindeki Laconia ve Rodos en çok zarar gören yerler arasında.

Yunanistanda yangın mühimmat deposuna ulaştı Patlamaya canlı yayında yakalandılar

UYDU GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan yangının görüntüleri uydudan da görüntülendi. Adanın neredeyse yarısının yangınla boğuştuğunu gözler önüne seren kareler dünya basınında ön sıralardan okuyuculara sunuldu.