Dünya Zararı 5 milyon lira, umudu hiç yok! Brad Pitt düğüne gelmeyince her şeyi anladı

Zararı 5 milyon lira, umudu hiç yok! Brad Pitt düğüne gelmeyince her şeyi anladı

06.07.2023 - 06:43 | Son Güncellenme:

Her geçen gün binbir türlü dolandırıcılık hikâyesine tanık olunurken, İspanya'da yaşanan bir olay akıllara durgunluk verdi. Brad Pitt ile konuştuğunu düşünen kadın hem milyonlarca lirasını hem de tüm umudunu bakın nasıl kaybetti...

Zararı 5 milyon lira, umudu hiç yok Brad Pitt düğüne gelmeyince her şeyi anladı

Derleyen: Fazilet Şenol / Milliyet.com.tr - Bradd Pit milyonlarca kadının gözdesi olmaya devam ediyor. İspanya'da ismi verilmeyen bir kadının da öyleydi. Her şey onu, Brad Pitt hayran kulübüne katılmaya davet eden bir e-posta aldıktan sonra çorap söküğü gibi geldi. Daveti kabul eden İspanyalı kadın, kısa bir süre içinde burada aktif bir kullanıcı haline geldi ve onu ana eğlence kaynağı haline getirdi. İşte iş o zaman bir adım daha öteye taşındı ve kadın, sözde Brad Pitt ile yazışmaya başladı! Heyecandan neye uğradığını şaşırmıştı ve isteği belliydi. Ancak birkaç ay süren bu macera dolu yazışmalar bambaşka bir noktaya evrildi.  

Haberin Devamı

Zararı 5 milyon lira, umudu hiç yok Brad Pitt düğüne gelmeyince her şeyi anladı

'TATLI SEVGİLİM' DEYİNCE YELKENLERİ SUYA İNDİRDİ

İnternette konuşmaya başlayan sözde Brad Pitt ve İspanyalı kadın kısa süre sonra ilişkiye başladı. Pitt, yakın zamanda İspanya'ya yeni bir filmin çekimleri için geleceğini ve genç kadına ona da filmde bir rol vereceğini söyledi. Hatta kadının fiziksel özelliklerinin filmdeki bir karaktere tıpatıp uyduğunu dile getirdi. Tüm bu sözler verilirken, dolandırıcılar bir yandan da İspanyalı kadından yüksek miktarda para talep ediyordu. Başlarda sadece 5 bin euro (140 bin lira) istediler, sonraki istekleri ise 35 bin euro (990 bin lira) oldu. İspanyalı kadın ise ünlü oyuncunun niçin para isteyeceğini sorgulamadan her seferinde istenilen parayı yolladı. Dolandırıcılar, ödemeleri yaptıktan kısa bir süre sonra gerçek Pitt'i televizyonda başka bir kadınla birlikte gören kurbanın isyanlarını da Brad Pitt'in fotoğraflarına yaptıkları bir kurguyla yatıştırmayı başardı.

Haberin Devamı

Fotoğrafta Brad Pitt'in eline bir kağıt tutuşturup üzerine, "Tatlı sevgilim, seni seviyorum ve borcumu ödeyeceğime söz veriyorum. Seni hâlâ seviyorum" yazıldı. Bunu gören kadın elbette yelkenleri suya indirdi. Artık sıra bombayı patlatmaya gelmişti.

Zararı 5 milyon lira, umudu hiç yok Brad Pitt düğüne gelmeyince her şeyi anladı

"Tatlı sevgilim, seni seviyorum ve borcumu ödeyeceğime söz veriyorum. Seni hâlâ seviyorum."

DÜĞÜNE GELMEYİNCE FARK ETTİ, 5 MİLYON LİRA GİTTİ

Sonra sıra düğüne geldi. Ancak Brad Pitt evlenme teklifi etmek için dahi İspanya'ya gelmeyince talihsiz kadın dolandırıldığını idrak etti. Ancak dolandırıcılar, İspanyalı kadının peşini bırakmaya pek de niyetli değildi. Daha çok para alabilmek için bu sefer de 'dedektif' olarak kadına ulaştılar ve davayı çözebileceklerini söylediler.

Ancak İspanyalı kadın bu sefer doğru olanı yaptı ve polise başvurdu. Dava sonuçlanmadı ancak İspanyalı kadın Pitt ile evlenmek uğruna 170 bin euro (yaklaşık 4,8 milyon lira) kaybetti. Üstelik avukatı, dolandırıcılığa ek olarak, kara para aklamayla mücadeleye yönelik mevcut düzenlemelere uymadığı için ilgili bankanın ihmalinin de olabileceğine dikkat çekiyor. Mağdurun avukatı, olayları ilk duyduğunda şaşkına döndüğünü şu sözlerle açıkladı:

"Ofise gelip bize anlatmaya başladığında bu bizi çok şaşırttı. Ancak belgeleri ve gerçekleri görmeye başladığımızda bunun çok iyi kurgulanmış bir dolandırıcılık olduğunu anladık. Muhtemelen arkasında bir suç örgütü var. Farklı dillerde milyonlarca mesaj gönderiyorlar."

'BENİ DOLANDIRDI' DİYE DAVA AÇTI

Öte yandan Pitt'in adının dolandırıcılık iddialarına karıştığı tek olay bu da değil! 2020 yılında Brad Pitt ABD, Teksas Plano'da bulunan bir sağlık şirketinin CEO'su olan Kelli Christina ile davalık oldu. Kelli Christina, Brad Pitt aleyhine 100 bin dolarlık (2020 kuruyla yaklaşık 700 bin lira) bir tazminat davası açtı. Christina'nın iddialarına göre Brad Pitt onun parasını aldı, bir anlaşma yaptı ancak hiçbir sözünü yerine getirmedi.

Haberin Devamı

Zararı 5 milyon lira, umudu hiç yok Brad Pitt düğüne gelmeyince her şeyi anladı

Christina'nın iddialarına göre, ünlü aktörün kendi kurduğu ve 2005 yılında ABD'de gerçekleşen tarihin en ölümcül kasırgalarından biri olan Katrina Kasırgası'nda evsiz kalanlar yararına etkinlik gösteren Make It Right Foundation Vakfı yararına ortak bir çalışma için anlaşma yapıldı. Böylece vakıf yararına Pitt, Christina'nın düzenlediği beş etkinliğe gelecekti. Bu anlaşma doğrultusunda Christina, Pitt'e 40 bin dolar (2020 kuruyla yaklaşık 280 bin lira) ödeme yaptı. Fakat iddialara göre ünlü aktör sözünü verdiği hiçbir etkinliğe katılmadı.

'EVLENECEKTİK'

Üstelik CEO'nun iddialarına göre iletişimleri işle sınırlı da kalmadı, romantik bir hale dönüştü. İkili online görüşmelerinde evlilik konusunu bile konuşmaya başlamışlardı. Hiçbir şekilde yüz yüze bir araya gelmeyen çift yalnızca online şekilde görüşmeler gerçekleştiriyordu. Brad Pitt'in avukatları ise bütün bu iddiaları yalanlayıp aktörün bu türden bir anlaşma yapmadığını, kimseden böyle bir para almadığını savundu.

Avukatların ileri sürdüğüne göre Kelli Christina, bir ya da birkaç internet dolandırıcısı tarafından tuzağa düşürüldü. Pitt'in hukuk ekibi, bu olayın benzer durumlarla karşılaşabilecek insanlar için de daha dikkatli olmaları konusunda bir örnek teşkil ettiğini belirtti. Bütün bunlar nihayetinde Brad Pitt, kendisine karşı açılan 100 bin dolarlık davanın mahkemeden düşürülmesi için yaptığı yasal teklifi kazandı.