Dünya Zelenskiy’nin F-16 sevinci

Zelenskiy’nin F-16 sevinci

21.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenskiy, ülkesine F-16 uçaklarının verileceğinin açıklanmasının ardından Pazar günü hem Hollanda hem de Danimarka’ya sürpriz birer ziyaret yaptı.

Zelenskiy’nin F-16 sevinci

Hollanda’ya gidişinde Başbakan Mark Rutte ile selfie çekerek bunu sosyal medya hesabından paylaşan Zelenskiy, “Ukrayna’nın hava kalkanını güçlendirmek için bir adım daha attık. F-16’lar, Rus teröristleri Ukrayna şehir ve kasabalarından uzak tutmak için kullanılacak... Başbakan Mark Rutte ve ben, pilotlarımız ve mühendislerimiz eğitimlerini tamamladıktan sonra Ukrayna’ya transfer edilecek F-16 sayısı konusunda anlaşmaya vardık... 42 jet. Ve bu sadece bir başlangıç” ifadelerini kullandı. Ardından Danimarka’ya geçen Zelenskiy, burada da Başbakan Mette Frederiksen ile bir F-16’ye binerek fotoğraf çektirdi. Ukrayna liderinin mutluluğu ise gözden kaçmadı.

Haberin Devamı

İlk teslimat, F-16 filolarını F-35’lerle modernize etmek isteyen Hollanda ve Danimarka tarafından yapılacak. Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov, Ukraynalı pilotların F-16 savaş jetleri için eğitimlerinin başladığını bildirdi. Beyaz Saray da, pilotların eğitimi tamamlandıktan sonra Ukrayna’nın üçüncü ülkelerden F-16’ları teslim alacağını açıklamıştı.