Tatil Dünyanın en arkadaş canlısı kenti Glasgow

Dünyanın en arkadaş canlısı kenti Glasgow

17.05.2018 - 09:24 | Son Güncellenme:

Glasgow, İskoçya'nın en büyük şehri olmasının yanı sıra dünyanın en arkadaş canlısı kenti olma özelliği taşıyor. Futbolseverlerin heyecanla izlediği Celtic-Rangers derbisine de ev sahipliği yapan Glasgow, mutlaka görülmesi gereken şehirlerden biri. Peki Glasgow'da nereleri görmeli? Glasgow'da neler yapmalı? Ayrıntılar haberde.

Dünyanın en arkadaş canlısı kenti Glasgow

Glasgow, Clyde nehriyle beslenen, tarihi yapılarla çevrili, İskoçya'nın en büyük kentidir. 19. yüzyılda hüküm süren Kraliçe Victoria döneminde "Birleşik Krallık'ın İkinci Şehri" ünvanına sahip olan şehir, günümüzde de Londra ve Birmingham'dan sonra Büyük Britanya'nın en kalabalık üçüncü şehridir. Peki Glasgow'da nereleri görmeli? Glasgow'da neler yapmalı?

Haberin Devamı

Dünyanın en arkadaş canlısı kenti Glasgow

Glasgow nerede? Glasgow kentine nasıl gidilir?
Glasgow, Britanya adasının kuzeyinde bulunan İskoçya sınırları içinde kalan bir kenttir. İskoçya'nın güney kesiminde, yer alan kentten Clyde nehri geçmektedir. Galler Denizi'ne akan Clyde, Glasgow'da deniz taşımacılığını da mümkün kılar. İstanbul'dan Glasgow'a doğrudan uçuş bulunmamaktadır. İstanbul'da İskoçya'nın başkenti Edinburgh'a gerçekleştireceğiniz doğrudan uçuştan sonra aktarmalı olarak Glasgow'a ulaşabilirsiniz. Glasgow'a gelmek için diğer seçenekleriniz Londra veya Amsterdam üzerinden aktarma yapmak.

Dünyanın en arkadaş canlısı kenti Glasgow

Glasgow için vize gerekiyor mu?
Büyük Britanya'nın bir parçası olan İskoçya'ya yapacağınız ziyaretler vizeye tabidir. İskoçya'yı ziyaret etmek için Birleşik Krallık (İngiltere) vizesi almanız gerekmektedir. 2014 yılında yapılan bağımsızlık referandumunda halk, Birleşik Krallık'ın bir parçası olarak kalmayı tercih etmişti.

Haberin Devamı

Dünyanın en arkadaş canlısı kenti Glasgow

Glasgow hakkında bilinmesi gerekenler...
Glasgow, İskoçya'nın en büyük kentidir. Birleşik Krallık'ın da nüfus olarak en büyük üçüncü şehri olan Glasgow, büyük şirketlerin merkezlerine ev sahipliği yapan bir ticaret kentidir. Glasgow Üniversitesi'ne de ev sahipliği yapan şehir eğitim konusunda da önemli bir yere sahiptir. Dünyanın değişik yerlerinden öğrenciler dil ve lisans eğitimi için Glasgow'u gercih etmektedir.

Dünyanın en arkadaş canlısı kenti Glasgow

Clyde nehrinin önemli bir canlılık kattığı Glasgow, kış aylarında sert soğuklarla karşı karşıyadır. Yılın önemli bir bölümünde soğuk havanın hakimiyeti söz konusudur. Denize olan yakınlığı soğuğun şiddetini bir nebze düşürse de etkili kar yağışları kış aylarında Glasgow için sıradan bir olaydır. Yıl içinde güneş ışığından kısıtlı bir sürede faydalanabilen Glasgow, kavurucu sıcaklardan şikayetçi olanlara göre bir şehirdir.

Dünyanın en arkadaş canlısı kenti Glasgow

Glasgow'da nereleri görmeli?
Glasgow, diğer kuzey kentlerine nispeten canlı bir hayatı vardır. Cafe-bar ve diğer eğlence merkezlerinin yanı sıra müzeleriyle de dikkat çeken Glasgow'da kültür önemli bir yere sahiptir. Kelvinsgrove Müzesi, Zaha Hadid imzası taşıyan Clyde nehri kıyısındaki bulunan Riverside Müzesi, Gallery of Modern Art ve tarihi Glasgow Katedrali kentte öne çıkan yapılardır. Bunun yanı sıra Clyde nehri kıyıları da görülmesi gereken yerler arasındadır. East End'teki gotik bölge, Pollock Countr Parkı da görülmesi gereken yerler arasındadır.

Haberin Devamı

Dünyanın en arkadaş canlısı kenti Glasgow

Gotik mimarinin hakim olduğu kentte kamu binalarının yanı sıra sivil mimaride de bunun yansımalarını görmek mümkün. Edinburgh kadar kasvetli olmasa da zaman zaman insanın içini sıkan bir havaya sahip olan Glasgow, aynı zamanda dünyanın yakından takip ettiği bir futbol derbisine de ev sahipliği yapıyor. Din faktörünün de ön planda olduğu Glasgow Rangers - Celtic mücadelesi, milyonlarca futbolseveri ekran başına bağlamakta.

Dünyanın en arkadaş canlısı kenti Glasgow

Glasgow'da nerede kalınır?
Glasgow, Londra kadar pahalı olmasa da fiyatların yüksek olduğu bir kent. Konaklama da bundan payını almış durumda. Kent merkezinde dünyaca ünlü otel zincirlerinin tesislerini bulunmakta. Bunun yanı sıra daha düşük maliyetli pansiyonlar ve kısa süreli ev kiralama seçenekleri mevcut.

Haberin Devamı

Glasgow'da toplu taşıma nasıl?
Glasgow'da otobüsün yanı sıra metro hattı da bulunmaktadır. Kenti bir çember çizerek dolaşan 12 duraklı metro hattında tek bilet 1.50 pound. Günlük hesaplı bilet ise 2.90 pound.