Tatil Dünyanın en çok turist alan kenti Bangkok

Dünyanın en çok turist alan kenti Bangkok

16.11.2017 - 10:42 | Son Güncellenme:

Bangkok, 2017'nin en çok turist alan kenti konumunda. Şu ana kadar Bangkok kentine 20 milyondan fazla turist geldi. Dünyanın en çok turist alan kenti olan Bangkok'u yakından tanıyalım.

Dünyanın en çok turist alan kenti Bangkok

Bangkok, 2017'de şu ana kadar gelen verilere göre dünyanın en çok turist alan kenti oldu. Tayland'ın başkenti Bangkok, 2017'nin dokuz aylık döneminde 20 milyondan fazla turist tarafından ziyaret edildi. Bangkok'u turist sayısı bakımından Londra ve Paris izliyor. İşte Bangkok hakkında bilinmesi gerekenler...

Haberin Devamı

Bangkok nerede? Bangkok kentine nasıl gidilir?
Bangkok, Uzakdoğu ülkesi Tayland'ın başkenti. Tayland Körfezi'nin en kuzeyinde bulunan Bangkok, Çao Phraya nehri ile ikiye ayırılıyor. Bangkok aynı zamanda çok sayıda su kanalına da ev sahipliği yapıyor. Yaklaşık 8.5 milyon insanın yaşadığı Bangkok, Tayland'ın başkenti olmasının yanı sıra aynı zamanda en yoğun yerleşime sahip şehri.

Bangkok'un Tayca adı "Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Yuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit"tir. 166 harftan oluşan bu ad aynı zamanda dünyanın en uzun yer adıdır.

Bangkok kentine İstanbul'dan aktarmasız uçuşlar gerçekleştirilmekte. 9 saat süren bir yolculukla Bangkok'a gitmek mümkün. Bangkok'taki Suvarnabhumi Havaalanı'ndan kent merkezine yaklaşık 27 kilometrelik bir mesafe var. Suvarnabhumi Havaalanı'ndan merkeze ulaşmak için metro hattını kullanmak en hızlı ve ucuz yöntem olacaktır.

Haberin Devamı

Dünyanın en çok turist alan kenti Bangkok

Bangkok hakkında bilinmesi gerekenler...
Bangkok, Tayland'ın başkenti olmasının yanı sıra ülkenin ekonomik ve kültürel anlamda da en önemli şehri. Yaklaşık 8.5 milyonluk nüfusuyla Tayland'ın en büyük kenti olan Bangkok, çok da eski sayılmayacak bir geçmişe sahip. 1782 yılında Kral 1. Rama tarafından kurulan Bangkok, çok sayıda Budist tapınağa da ev sahipliği yapmaktadır. Bangkok'ta bulunan bu tapınaklar şehrin en çok ilgi çeken noktaları arasında yer alıyor.

Bangko ile Türkiye arasında 6 saatlik bir zaman dilimi farkı var. 30 günden az süreli ziyaretler için Tayland, Türk vatandaşlarından vize talep etmiyor. Vize muafiyeti, 7.500 kilometre uzaklıktaki Bangkok'u çekici kılan detaylardan biri.

Dünyanın en çok turist alan kenti Bangkok

Tayland'ın resmi para birimi Bahti. Ancak Bangkok gibi turistik kentlerde ve bölgelerde dövizle alışveriş yapmak mümkün. 16 Kasım 2017 itibariyle 1 dolar yaklaşık 33 bahti.

Bangkok'ta hava sıcaklığı ortalama 30 derecedir. Mayıs - Ekim ayları arasındaki dönem Bangkok'ta sağanak yağış görülür. Yıl boyunca metrekareye ortalam 145 santimetre yağış düşmektedir.

Haberin Devamı

Bangkok kentinde görülmesi gereken yerler...
2017'nin turistler tarafından en çok ziyaret edilen kenti olan Bangkok, Budist tapınakları, pazarları, lokantaları, su kanallarıyla ve gece hayatıyla dikkat çekiyor.

Dünyanın en çok turist alan kenti Bangkok

Bangkok'un en dikkat çekici yönlerinden biri de su kanallarındaki pazarlardır. Teknelerle su kanalları boyunca dolaşan satıcılar kıyılardaki ve yine başka teknelerdeki müşteriler ürünlerini satmaya çalışır.

Bangkok tapınakları
Bangkok ve Tayland'ın genelinde Budizm oldukça yaygın bir din. Dolayısıyla ülkenin her yerinde çok sayıda tapınağa rastlamak mümkün. Bangkok'ta da çok sayıda görkemli Budist tapınağı mevcut.

Wat Phra Kaew, Wat Pho, Wat Arun, Wat Saket ve Wat Traimit Bangkok'ta turistlerin en çok ziyaret ettikleri tapınaklar arasında yer alıyor.

Dünyanın en çok turist alan kenti Bangkok

Bangkok ziyaretinde yapılması gerekenler...
Bangkok milyonlarca turisti ağırlamasını canlı bir hayata sahip olmasına borçlu. Zengin bir mutfağı, ilgi çekici sokakları ve gece hayatıyla Bangkok, dünyanın pek çok yerinden turisti ağırlıyor. Bangkok'a en yoğun turistik ziyaretler Avrupa ve Avustralya'dan gerçekleştiriliyor. Bangkok aynı zamanda balayı çiftlerinin de rağbet gösterdiği kentlerden biri.

Haberin Devamı

Wat Phra Kaew, Wat Pho ve Wat Arun gibi tapınakların yanı sıra Çağdaş Sanat Müzesi, Kraliyet Sarayı, Kral Rama Parkı, Çao Phraya nehri kıyıları kentte görülmesi gereken noktalar.

İlginç şeyler bulabileceğiniz ve su kanallarında kurulan pazarlar, turistlerin en çok gittikleri yerler arasında. Bangkok aynı zamanda Tayland mutfağının birçok lezzetinin denenebileceği bir yer. Türk damak tadına alışkın biri için Tayland mutfağı biraz zorlayıcı gelebilir.

Dünyanın en çok turist alan kenti Bangkok

Bangkok hareketli bir gece hayatına sahiptir. Khao San Caddesi, Bangkok'un gece hayatının en önemli noktalarından biridir. Ayrıca kent çok sayıda bar, gece kulübü ve konser salonuna da ev sahipliği yapmaktadır.

Bangkok'ta nerede kalınır?
Dünyanın en çok turist çeken kenti olan Bangkok'ta konaklama için çok sayıda alternatif mevcut. Dünyanın en lüks otel zincirlerinin şubelerinin bulunduğu Bangkok'ta her bütçeye uygun bir konaklama adresi bulmak mümkün. Büyük ve çok turist alan bir kent olduğu için Bangkok ziyareti öncesi kalacağınız yeri belirlemeniz ve rezervasyon yaptırmanız, sorunsuz bir tatil geçirmeniz için önemli.

Haberin Devamı

Dünyanın en çok turist alan kenti Bangkok

Yazarlar