Tatil Dünyanın en değerlisi Japon pasaportu oldu

Dünyanın en değerlisi Japon pasaportu oldu

16.10.2018 - 11:07 | Son Güncellenme:

Dünya genelinde vizesiz seyahat edilebilen ülke sayısı bakımından uzun süredir Singapur pasaportu birinci sırada yer alıyordu. Ancak Japonya, son dönemde durumu tersine çevirdi. Bakın Japonya pasaportuna sahip bir turist dünyanın kaç ülkesini vizesiz gezebiliyor?

Dünyanın en değerlisi Japon pasaportu oldu

Vize almak, seyahatlerin kuşkusuz en can sıkıcı noktası. Toplanması gereken bir sürü evrak, en ufak bir eksiklikte iptal olan başvuru ve daha bir sürü prosedür, turistlerin korkulu rüyası konumunda. Ancak Japon turistler bu konuda diğer ülke vatandaşlarına nazaran epey şanslı. Dünyada kalıplaşmış meraklı, sürekli fotoğraf çeken turist imajına sahip olan Japonlar, artık dünyanın en değerli pasaportuna da sahip.

Haberin Devamı

Elde edilen araştırma sonuçlarına göre Japonya pasaortuna sahip bir kişi dünyanın 190 ülkesine vizesiz seyahat edebiliyor. Bu konuda bir önceki rekor 189 ülkeye vizesiz seyahat edebilen Singapur vatandaşlarına aitti. Japonya ve Singapur'un ardından dünyanın 188 ülkesini vizesiz seyahat edebilen Fransa, Güney Kore ve Almanya listede üçüncü sırayı paylaşıyor.