Tatil Dünyanın en uzun uçuşu gerçekleşiyor

Dünyanın en uzun uçuşu gerçekleşiyor

12.10.2018 - 10:06 | Son Güncellenme:

Katar'ın başkenti Doha ile Yeni Zelanda'nın Auckland kentine düzenlenen 14.523 kilometrelik yolculuk şu ana kadar dünyanın en uzun uçak yolculuğu olarak rekorlar kitabına adını yazdırmıştı. Ancak bugün gerçekleşen Singapur-New York uçuşu bu rekoru ele geçirdi.

Dünyanın en uzun uçuşu gerçekleşiyor

Uçak yolculukları dünya ulaşımında gün geçtikçe daha fazla pay almaya devam ediyor. Yolculuk süresini kısaltması, en güvenli ulaşım aracı olması gibi etmenlerin yanı sıra rekabetin de artmasıyla eskiye nazaran fiyatların da daha ulaşılabilir seviyelere gelemsi uçak yolculuklarını cazip kılıyor. Ülkeler arası ya da kıtalararası uçuşlar artık bu tip yolculukarın ana seçeneği haline gelmiş durumda.

Haberin Devamı

Havayolu şirketleri, rekorları alt üst eden uzunluktaki rotalarla binlerce kilometrelik mesafeleri kısaltacak adımlar atmaya devam ediyor. Bunlardan sonuncusu da Singapur Havayolları. Uzakdoğu ile Amerika arasında önemli bir uçuş hattını aktarmasız şekilde birbirine bağlamayı hedefleyen havayolu şirketi Singapur-New York arasında seferlere bugün itibarıyla başladı.

18 saat 45 dakika

Uzakdoğu'nun en önemli ticaret ve turizm merkezlerinden biri olan Singapur ile New York arasında aktarmasız bir şekilde gerçekleşmeye başlayan uçuş, toplam süresiyle de dikkat çekiyor. Airbus A350-900 model bir uçakla gerçekleşmekte olan yolculuk tam 18 saat 45 dakika sürecek. Yolculuğun uzunluğu ise tam 16.700 kilometre olacak.