Kültür Sanat Dünyanın ilk prestij kalem festivali: Penfest

Dünyanın ilk prestij kalem festivali: Penfest

01.11.2018 - 14:45 | Son Güncellenme:

Parker’ın kurucusu George S. Parker’ın 3. kuşak torunu Geoffrey Parker, dünyada ilk kez yapılacak prestij kalem festivali Penfest’e konuk olacak.

Dünyanın ilk prestij kalem festivali: Penfest

2-3 Kasım günlerinde Çırağan Sarayı’nda düzenlenecek ilk prestij kalem festivali Penfest’e katılacak dünyaca ünlü isimler arasında Parker markasının kurucusu George S. Parker’ın 3’üncü kuşaktan torunu Geoffrey Parker da yer alacak. Markanın ‘Daima daha iyi bir kalem yapılabilir’ felsefesi ile 1888’de kurularak tam 130 yılı geride bırakma hikayesini paylaşacak olan Parker, İngiltere’de 2 kez Kraliyet Arması ile ödüllendirilen kalemlerin tasarımı ve üretimi hakkında da merak edilenleri anlatacak.

Her şey kalem tamiriyle başladı

Haberin Devamı

Londra’da bulunan Parker Müzesi’nin kurulmasında da öncü rol üstlenen torun Parker, markanın 20’nci yüzyılın en bilinen ve taklit edilen dolmakalem üreticisi olduğunu belirtti. Yaptığı açıklamada, büyük büyük dedesinin markayı kurmasının ilginç bir olay eseri olduğunu anlatan Parker, her zaman daha iyi kalem üretme hedefini de şu sözlerle açıkladı:

“Büyük büyük dedem Janesville Wisconsin’in çok kırsal bir yerinde doğmuş ve babası bahçıvanmış. Daha sonra kendi çiftliklerini işletmişler. Ancak 20 yaşına geldiğinde evi terk etmiş ve en büyük tutkusu olan seyahat etmeyi seçmiş. Bu sırada iş imkanı yüksek olduğu için telgrafçılık öğrenmiş. Demiryollarında işe girmesine rağmen istemediği bir yere tayin olmuş. Telgrafçılık öğrendiği okulu arayarak eğitmen olmak istemiş ve kabul edilmiş. Kazandığı ona yetmeyince bir kalem şirketinde satış elemanı olarak çalışmaya başlamış. Öğrencilerine de sık sık bu kalemlerden satıyormuş. Fakat sattığı kalemler akmaya, sıçramaya başlayınca sorumluluk hissiyle onları tamir etmiş. Kalem onarma işinde ilerleyince ‘Neden kendi kusursuz kalemlerimi üretmiyorum?’ diye düşünerek Parker’ın temellerini atmış. Ancak bir düzinenin yarısı kadar kalem üretebilirken bir sigortacının 1.000 dolarlık yatırımı ile işlerini büyütmüş. Ve her zaman daha iyi kalem üretmek gayesi ile hareket etmiş.”