Tatil Dünyanın uzak köşesi: Yeni Kaledonya

Dünyanın uzak köşesi: Yeni Kaledonya

20.11.2017 - 11:32 | Son Güncellenme:

Yeni Kaledonya, Pasifik okyanusunun ortasında yer alan bir adalar bölgesi. Fransa'ya bağlı denizaşırı bir yer olan Yeni Kaledonya, doğal güzellikleriyle ön plana çıkıyor. İşte Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler...

Dünyanın uzak köşesi: Yeni Kaledonya

Yeni Kaledonya, Pasifik Okyanusu'nun güneyinde yer alan bir bölge. 5 ana adadan oluşan Yeni Kaledonya, doğal güzellikleriyle de ön plana çıkıyor. Fransa'nın idaresi altında özerk bir bölge olan Yeni Kaledonya'da en büyük gelir kaynaklarından biri turizm.

Haberin Devamı

Yeni Kaledonya nerede? Yeni Kaledonya adalarına nasıl gidilir?
Yeni Kaledonya, Pasifik Okyanusu'nun güneyinde Avustralya'nın kuzeydoğusunda, Yeni Zelanda'nın kuzeyinde yer alır. Mikronezya ada grubu içinde yer alan Yeni Kaledonya, 16.372 kilometrekarelik bir yüzölçümüne sahip. Yeni Kaledonya'nın nüfusu 275.000. Yeni Kaledonya en büyüğü Grand Terre olan beş adadan oluşuyor.

Yeni Kaledonya, kendine özgü bir yönetimi olmakla birlikte Fransa'ya bağlıdır. 2003 yılında özel bir statü kazanan Yeni Kaledonya'nın başkenti ve en büyük şehri Noumea'dır. Yeni Kaledonya'da resmi para birimi olarak Avro kullanılmakta. Fransız yönetiminde olduğu için Yeni Kaledonya'ya gerçekleştirilecek ziyaretler için vize gerekiyor.

Haberin Devamı

Dünyanın uzak köşesi: Yeni Kaledonya

1853 yılından beri Fransa'ya bağlı bir bölge olan Yeni Kaledonya'da resmi dil de Fransızca. Bunun yanı sıra bölgede az sayıdaki kişi tarafından yerel diller de konuşulmakta. Nüfusun %60lık bir kesimi Katolik.

Yeni Kaledonya ile Türkiye arasında kış aylarında 8 saatlik bir zaman farkı bulunmakta. Türkiye'den Yeni Kaledonya'ya doğrudan ulaşım bulunmuyor. Paris - Tokyo uçuşunun ardından Tokyo'dan Yeni Kaledonya'nın başkenti Noumea'ya ulaşmak mümkün. Bu yolculuk yaklaşık olarak 25 saat sürmekte.

Bir diğer seçenek de Avustralya. Melbourne, Brisbane ve Sydney kentlerinden Yeni Kaledonya'nın başkenti Noumea'da bulunan La Tontuata Havaalanı'na doğrudan seferler düzenlenmekte.

Dünyanın uzak köşesi: Yeni Kaledonya

Yeni Kaledonya adalarında ne yapmalı?
Tropikal bitkiler bakımından oldukça zengin olan bu Yeni Kaledonya, muhteşem doğasıyla da dikkat çekiyor. Dünyaca ünlü otel zincirlerinin lüks konaklama merkezlerinin bulunduğu Yeni Kaledonya'da doğa gezileri, yüzme ve dalış en revaçta olan aktiviteler.

Upi Koyu, Ouvea Mercan Kumsalı, La Baie de Tortues ve La Poule gibi bölgeler Yeni Kaledonya'da en çok turist çeken doğal güzellikler arasında yer alıyor.

Dünyanın uzak köşesi: Yeni Kaledonya

Dünyanın en önemli dalış rotalarından biri olan Yeni Kaledonya, canlı çeşitliliği açısından da oldukça zengin bir yer. Su altı fotoğrafçılığının önemli bir yere sahip olduğu bölge, belgesellere de sık sık konu olmakta.