Ekonomi Düsseldorf iyi geçti devamı gelsin

Düsseldorf iyi geçti devamı gelsin

12.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Almanya’nın Düsseldorf kentinde 3 gün boyunca Türkiye’nin önde gelen gayrimenkul firmalarının projeleri ile Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşlarını buluşturan Evim Türkiye Fuarı sıcak satış ortamı oluşturdu. Firmalar, fuarın devamının gelmesini bekliyor

Düsseldorf iyi geçti devamı gelsin

Almanya’nın Düsseldorf kentinde 8-10 Şubat tarihleri arasında 3 gün boyunca Türkiye’nin önde gelen gayrimenkul firmalarının projelerindeki uygun fırsatları Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşları ile buluşturan Evim Türkiye Fuarı, büyük satış başarısı yakaladı. Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşlarının yoğun ilgisiyle 7 bine yakın ziyaretçi ağırlayan fuarda, sıcak satış ortamı da oluştu.

Haberin Devamı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteği, Demirören Medya ve İSTexpo Fuarcılık iş birliği, Lineadecor stratejik ortaklığı, Türk Hava Yolları resmi ulaşım sponsorluğunda hayata geçirilen Evim Türkiye Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı, Messe Düsseldorf’ta 4 bin 900 metrekare alanda Türkiye’nin önde gelen 76 gayrimenkul firmasının 15 şehirde 100’ün üzerindeki projesini görücüye çıkardı. Fuara katılan firmalar memnuniyetlerini ifade ederken, gelecek dönemde de yeni bölgelerde Evim Türkiye Fuarı’nın düzenlenmesi konusunda hemfikir oldu.

Fuara katılan 76 gayrimenkul firmasından alınan bilgiler doğrultusunda, firmaların yaptıkları tahmini satış bağlantısı 400 milyon liraya ulaştı. 100 milyon liraya yakın satış işlemi de fuar sırasında gerçekleşti. Almanya’nın hemen her kentinden gelenleri ağırlayan fuara, Hollanda, Fransa, Belçika gibi Avrupa’nın birçok noktasından ziyaretçiler geldi. Gelecek dönemde Avrupa’nın 8 kentinde daha yapılması planlanan fuar, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarını memleketlerinde ev sahibi yapmaya devam edecek.

Haberin Devamı

Düsseldorf iyi geçti devamı gelsin

‘Geleceğim Türkiye’

Fuarın önemli destekçilerinden İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) 400 metrekarelik standında katılımcı olan firmalar büyük ilgi gördü. İTO Başkanı Şekib Avdagiç, Düsseldorf’ta canlı bir satış atmosferi yakalandığını kaydederken, “Projeleri inceleyen gurbetçi vatandaşlarımız, ‘İyi ki buraya geldiniz, daha önce neden yoktunuz’ diyorlardı. Bence bu söz, fuarın başarısının en büyük ispatıdır. Türkiye, dışarı açılırken yurtdışındaki Türklere yönelik de yeni bir pazar stratejisi geliştirmeyi unutmamalı. Evim Türkiye Fuarı, bu yönde atılmış, yol açan bir başlangıçtır” dedi.

İTO Başkanı Avdagiç, fuarda tanıtılan gayrimenkul projelerinden ev alan Türkler’in ‘Evim Türkiye, Geleceğim Türkiye’ dediklerini belirterek, şöyle devam etti: “İTO olarak Türkiye’deki benzersiz yatırım imkanlarını, bu yatırımları en çok hak eden gurbetçilerimizle buluşturmanın heyecanını yaşadık. Fuarda yapılan her satış, gurbetçimiz için kârlı bir yatırım oldu. Sadece gurbetçi vatandaşlarımız değil, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan yabancılar da fuara gelerek projeleri incelediler.”

Haberin Devamı

Düsseldorf iyi geçti devamı gelsin

Firmalar sıcak satış yaptı

Evim Türkiye Fuarı’na katılan firmalar 15 farklı şehirdeki projelerini Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşları ile buluşturma imkanı buldu. Üç gün süren fuarda Sur Yapı, Türkiye’den ev sahibi olmak isteyen Avrupa’daki vatandaşları İstanbul ve Antalya’daki 15 projesiyle tanıştırdı.

Stantlarında yaklaşık 1000 kişiyi ağırladıklarını belirten Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, “250 milyonluk satış görüşmesi yaptık ve 100 milyonluk konut, ofis ve dükkan opsiyonladık. 1 milyon 300 bin metrekare alanıyla Antalya’nın özüne uygun modern bir şehir olan Antalya Projemiz gurbetçi vatandaşlarımız tarafından yoğun ilgi gördü” dedi.

3 Şehirde 9 proje

Evim Türkiye Fuarı’na katılan MESA, İstanbul’daki projeleri MESA Orman, MESA Çubuklu 28, MESA Koz, MESA Cadde, Yeşilyaka Koru, Yeşilyaka Su ve MESA Gökada; Bodrum’da yer alan MESA Bodrum Demirbükü; Ankara’da ise PARK Mozaik projeleri ile fuara gelenlere avantajlı ve özel ödeme koşullarıyla projelerini tanıttı. MESA Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu da fuara katılarak, vatandaşlarla görüştü.

Haberin Devamı

Teknik Yapı, Evim Türkiye Fuarı’nda görücüye çıkardığı Evora İzmir ve Evora Denizli projeleriyle vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Yapılan görüşmeler sonucunda yaklaşık 4.5 milyon liralık satış sözleşmesi gerçekleştirildi. Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, yurtdışında yaşayan vatandaşlara önemli fırsatlar sunduklarını söyledi.

İstanbul’da da ağırlayacak

Polat Holding güvencesiyle İstanbul Beyoğlu’nda hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul projesi fuarda katılımcıların beğenisine sunuldu. Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel, “Yoğun bir katılım oldu. Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlarımızın ilgisi bizleri çok memnun etti. Birçok vatandaşımızla bir araya geldik, en kısa zamanda kendilerini İstanbul’da ağırlayacağız” dedi.


Düsseldorf iyi geçti devamı gelsin

Dap Holding Başkanı Ziya Yılmaz, projelerini Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank, İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil ve İTO Başkanı Şekib Avdagiç’e tanıttı.

Haberin Devamı

Fuara özel kampanya

Dap Yapı 7 projesi ile katıldığı fuara özel kampanyaları yoğun ilgi ile karşılaştı. Satışı devam eden projelerde gurbetçiye özel 72 ay 0 faiz, bankasız, kefilsiz, senetle ödeme fırsatı sunuldu. DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Fuarda büyük ilgi gördük. Evim Türkiye Fuarı katılımcılarına net olarak ‘şimdi Türkiye’den konut almanın tam zamanı’ dedik ve bunun bilincinde olduklarını gördük” dedi.

Yüksek satış potansiyeli

Nef de Evim Türkiye Fuarında ilgi gören firmalardan oldu. Nef İcra Kurulu Üyesi Selçuk Çelik, “Nef olarak hem yabancılara hem de yurtdışında yaşayan vatandaşlarımıza daha hızlı ulaşabilmek için yurtdışında tanıtım faaliyetlerimizi hızlandırdık. Evim Türkiye fuarında da projelerimize gösterilen ilgiden memnun kaldık, yaptığımız görüşmelerle gerçekleştirdiğimiz satışların dışında önümüzdeki günlerde de satışa dönüşecek önemli bir potansiyel görüyoruz” diye konuştu.

Tam destek

Seba İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Engin Keçeli de fuar alanında Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşları ile buluştu. Keçeli, “Bu gibi organizasyonları desteklemeye devam ediyoruz. Sadece satış anlamında değil, ülkemizin yatırım potansiyelini de daha yakından anlatabiliyoruz” dedi.

Nuhoğlu İnşaat Başkanı Ali Nuhoğlu, fuarda hem İstanbul, hem de İzmir projelerini tanıttı. Nuhoğlu, ziyaretçilerle karşılıklı görüşmelerde bulundu.

‘Başarılı geçti’

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas, fuarın Türkiye gayrimenkul sektörü için başarılı bir test sürüşü olduğunu belirtirken, “Avrupalı Türklerle yüz yüze buluşmak gerektiğinin önemi bir kez daha görülmüş oldu. Fuara olan ilgi herkesi memnun etti. Binlerce kilometre uzakta yaşasalar da gönülleri Türkiye’yle atan vatandaşlarımıza Türkiye’den avantajlı fiyatlarla ev sahibi olma fırsatı sunuldu. Avrupalı Türkler İstanbul’a, Antalya’ya ve diğer illere karşı çok ilgililer. Tüm tarafların kazançlı çıktığı bir buluşma oldu. Çok verimli görüşmeler yapıldı. Güzel bir sinerji yaşandı. Bu tarz işlerin sürekli yapılmasıyla daha başarılı sonuçlar ortaya çıkacaktır” dedi.

Yatırım daveti

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Feyzullah Yetgin ise Türkiye’de yatırım yapmak isteyen herkes için doğru bir zaman olduğuna vurgu yaparken, “Avrupa’daki Türkler’in kendi ülkelerinde yatırım yapma hayalleri var. Ancak yatırım konusunda doğru bilgilendirmeye ihtiyaç duyuyorlar. İşte bu ihtiyaca cevap vermeyi hedefleyen Evim Türkiye, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın Türkiye’deki yatırım imkanlarını görmelerini sağladı” dedi. Yetgin, “Bülbülü altın kafese koymuşlar, yine vatanım demiş. Vatanımız hiçbir yerle mukayese edilemez. Gurbetçimiz de endişelenmeden Türkiye’de yatırım yapabilir” dedi.

Bağlar güçlendi

Türkiye’nin, uluslararası konut satışlarından aldığı payın oldukça az olduğunu vurgulayan İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, hükümetin yaptığı düzenlemelerle bu payın oldukça artacağına inandıklarını söyledi. Durbakayım, “Bu olumlu adımı daha ileri taşımak için yabancılara konut ve iş yeri satışlarındaki KDV istisnasının tanıtımı yapılabilir. Yurtdışında yaşayan vatandaşların memleketlerinde ev sahibi olma kararında, Türkiye ile aralarındaki coğrafi, kültürel ve tarihi yakınlık etkili oluyor. Kültürlerin sentezlendiği bir ülke olan Türkiye her noktadan yatırımcı çekiyor” dedi.

‘Doğru zaman doğru tanıtım’

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Türkiye’de üretilen konutların kalite yönünden Avrupa ile yarışabilir konumda olduğunu belirterek, fiyat yönünden de cazip olduğunu söyledi. Fuarda gerek Almanya’da yaşayan Türk vatandaşları, gerek Türkiye’yi seven yabancılar için çok büyük fırsatlar sunulduğunu ifade eden Bulut, “Konut fiyatları yüksek olmadığını düşünürsek, vatandaşlık hakları, KDV muafiyeti gibi çeşitli imkanlar da sunuluyor. Dolayısıyla alıcılar için fırsatlar vardı” diye konuştu. Türkiye’nin çeşitli illerinde de fırsatların sunulduğunu anlatan Bulut, fuarın doğru zamanda, doğru yerde düzenlendiğini dile getirdi.

Düsseldorf iyi geçti devamı gelsin