Düşünce Sisteminiz Size Hizmet Ediyor mu?

Çoğu zaman evden ayrılırken yanıma bir kitap ve spor kıyafetlerimi alırım. Çünkü düşünce sistemim bu konuda şu şekilde çalışır: “Her an yürüyüş, birkaç yoga asanası, meditasyon yapmak ya da birkaç sayfa kitap okumak için bir fırsat doğabilir.” Ve çoğu zaman da öyle olur :) Gün içinde birileri geç kalabilir, bir şeyler iptal olabilir ya da işler tahmin edildiğinden çok daha çabuk bitebilir. Benim bu düşünce sistemim, algılarım üzerinde olumlu bir yaratım, fırsat yakalayıcı bir açı oluşturarak bana hizmet ediyor.

Haberin Devamı

Bunun tam tersi bir düşünce sistemine sahip olan biri, “Ah keşke vakit olsa da kitap okusam, spor yapsam, üç beş asana da ben yapsam” diye düşünür. Ve bu sistem size sürekli mazeretler bulma konusunda bir algı yaratır. Ve hep özlem çeken bir halde bulursunuz kendinizi. Eğer gerçekten yapmak istediğiniz bir şeyi yapamıyorsanız önce gerçekten yapmak istiyor musunuz bunun cevabını kendinize dürüstçe verin. Cevap evet ise o zaman bu konuyla ilgili düşünce sisteminizi değiştirin :) Bunu yapabilirsiniz.

Sırf zaman ayırma, bir şeyleri başarma konusunda değil yaşamımıza dair her konuda düşünce sistemimizin kendine has kalıpları vardır. Ve bu kalıplar zamanla ya da çevresel faktörlere bağlı olarak kendiliğinden değişebileceği gibi çoğu zaman aynı hatta devam ederler. Ancak biz fark edip değiştirmek istersek bunu yapabiliriz. Düşünce şekliniz değiştiğinde zihninizdeki anlam ve duygular değişir, sonra davranışlarınız ve alışkanlıklarınız değişir. En sonunda da hayatınızın akışı değişir. İşte bu zihinsel dönüşüm için ben NLP’yi kullanıyorum. Hem kendim için hem de danışanlarımın zihinsel dönüşümü için. Hepimizin çok çeşitli düşünce kalıpları var, olması da gerekiyor ama bu kalıp bize olumlu yönde hizmet mi ediyor yoksa engel mi oluyor bunu fark edebilirsek değişimin ilk adımını atmış oluruz. Ve tabii önce değişebileceğinize inanmanız gerekiyor :)

Bu hafta şöyle bir zihinsel egzersiz yapabilirsiniz: Her nerede istediğiniz sonucu alamıyorsanız (tamamen kendinizle ilgili) onunla ilgili düşünce sisteminizi fark edin. O konudaki düşünceniz, inancınız, niyetiniz, beklentiniz nedir? Tabii bu soruların cevaplarını verirken kendinizle çok çok samimi olun, dürüst olun :)

Haberin Devamı

Sevgi ve sağlıkla ilerleyin…

ICF PCC Profesyonel Koç & NLP Eğitmeni

Arzu Bıyıklıoğlu

NLP Uzmanı ve Yaşam Koçu

+90-543-655-50-51

www.arzubiyiklioglu.com
instagram.com/arzu.biyiklioglu/
facebook.com/arzubiyikliogluofficial/