Düz Bir Karın İçin Detoks

Artık ilkbahar geldi. Kesin bilgi! Bu dönem vücudu toksinlerden temizlemek için benzersiz bir fırsat. O zaman bundan niye yararlanmayalım? Gelin size başta karaciğeriniz olmak üzere hem bütün vücudunuzu temizleyen hem de yorgunlukla savaşıp bir yandan da karın düzleştirmeye yardımcı olan bir detoks içeceği tarifi vereyim.

Sizi çok fazla merakta bırakmadan göbek yağlarını eritmeye yardımcı bu detoks içeceği için gerekli malzemeleri saymaya başlayayım. Birazdan sıralayacağım malzemeler tek bir kişi içindir. Dilerseniz malzemeleri çoğaltarak içeceği istediğiniz kadar hazırlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Gerekli malzemeler

Bir tane ananas (kabuğu soyulmuş ve dilimlenmiş)

Bir tane orta boy muz (soyulup, dilimlenmiş)

Yarım su bardağı su

Yarım misket limonu (kabuğu soyulmuş)

Bir çay kaşığı maça çayı tozu

Bir çay kaşığının dörtte biri kadar toz zerdeçal

İki avuç dolusu kadar yeşil sebze (Burada tercih tamamen size kalmış. Ispanak, yeşil lahana, brokoli, karahindiba, marul olabilir.)

Gelelim düz bir karın için detoks içeceğinin hazırlanışına. İşin bu kısmı iki aşamalı ama hiç zor değil.

Önce yeşil sebze dışındaki bütün malzemeyi blender'a koyun ve çalıştırın. Bu karışım kıvamlı bir hale gelince bu kez de seçtiğiniz yeşil sebzeyi ekleyin ve bir kez daha karıştırın. İşte detoks içeceğiniz hazır.

Detoks içeceğine konulan misket limonu, hem bağışıklık sistemini güçlendiren hem de yağ yakmaya yardımcı olan C vitamini içeriyor.

Maça çayının faydaları ise anlatmakla bitmeyecek türden. Toz halinde bulabileceğiniz maça çayı aslında yeşil çay, hasat zamanı gölgede bekletilerek elde ediliyor.

Gölgede kaldığı için de daha fazla klorofil içeren maça çayı, eşsiz bir antioksidan. Aynı zamanda metabolizmayı hızlandırıyor.

İçeceğin ana malzemelerinden biri olan ananasa gelirsek... Başta demir olmak üzere birçok vitamin ve mineral içeriyor. Ayrıca susuzluğa karşı da birebir.

Haberin Devamı