Gündem E-Devlet Şifre Alma ve eDevlet Hizmetlerine Giriş

E-Devlet Şifre Alma ve eDevlet Hizmetlerine Giriş

28.05.2015 - 08:15 | Son Güncellenme:

E-Devlet hizmetleriile pek çok kamu işlemini kolayca yapabilmekteyiz. Sadece tek bir E-Devlet şifresi alarak E-Devlet portalına erişmek mümkün. Peki E-Devlet sistemine nasıl girilir ve E-Devlet şifresi nasıl alınır? E-Devlet hakkında tüm merak ettikleriniz bu haberde!

E-Devlet Şifre Alma ve eDevlet Hizmetlerine Giriş

Kamu kurumlarının online hizmetleri, vatandaşlara kamu işlemlerinde önemli bir kolaylık elde edebilmesi sağlanıyor. Dijital teknolojiyi en etkin şekilde kullanmakta olan kamu kurumlarının online hizmet uygulamalarını tek bir çatı altında toplayan e-Devlet sistemi ile birlikte çok daha pratik bir şekilde güvenli bir kamu hizmetini internet üzerinden elde edebilme imkanına sahip olabiliyor. Özellikle de dijital teknolojinin yaşamın her alanında kendisine yer buluyor olması sayesinde insanlar çok daha pratik bir şekilde internete erişim sağlayabilme fırsatına sahip olabiliyor. Böylelikle insanların artık yaşamlarının her alanında olduğu gibi kamu işlemlerinde de oldukça önemli bir kolaylıktan yararlanabilmesi sağlanabiliyor.

Haberin Devamı

E-DEVLET İÇİN TIKLAYINIZ!

Bu durumda günümüz modern çağında internet teknolojisinin kamu kurumları hizmetlerinde en aktif biçimde kendisine rol üstlenmesine yol açıyor. sanal devlet portalı içerisinde yer alan hizmetlerden yararlanmak isteyen vatandaşın kesinlikle sisteme giriş yapmaları gerektiğinden daha güvenli şekilde işlemler yapılabiliyor. Vatandaşların dijital platform üzerinde kamu kurumları ile olan işlemlerini çok daha kolay ve hızlı bir şekilde yapabilmelerine yardımcı olan güvenli bir sanal devlet kapısı olarak hizmet veriyor. Dijital platform üzerinde 2008 yılında Başbakanlık adına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hizmete açılan bu sanal devlet kapısı sistemi içerisinde tüm kamu kurum ve online hizmetlerini bulabilme imkanı bulunuyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde vatandaşın işlemlerini hem güvenli, hem hızlı, hem de kolay bir şekilde gerçekleştirebilmesine olanak sağlamakta olan kamu kurumlarının online hizmet uygulamaları vatandaşlar tarafından yoğun şekilde ilgi görürken, tüm bu kamu kurumu online hizmetlerini tek bir çatı altında bir araya getiren sanal devlet portalı e-Devlet sistemi son dönemlerde oldukça yoğun şekilde öne çıkıyor. Vatandaşın internet üzerindeki sanal devlet portalı olarak güvenli, kaliteli ve hızlı bir dijital kamu hizmeti sunulabilmesini amaçlayan bu sanal devlet portalı vatandaşlar tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. E-Devlet sistemi üzerinde yapılabilecek pek çok kamu işlemi bulunuyor. Özellikle de Adalet Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu gibi vatandaşların günümüz Türkiye’sinde en çok işlem yapmakta olduğu kamu kurumlarının vatandaşa sunduğu online hizmetlerini sistem içerisinde kullanabilme imkanı bulunuyor. Böylelikle de gelişen teknoloji ile birlikte internete erişim sağlanabilen her yerden bu gibi kamu kurumları ile ilgili olan işlemlerin daha pratik ve daha hızlı bir şekilde yapılabilmesi sağlanabiliyor.

Üstelik e-Devlet sistemi üzerinde yapılan tüm işlemlerin yasal bir geçerliliğin bulunuyor olması hafta sonu ve mesai bitimi gibi sorunlar olmadan işlemlerin günün her saatinde rahatlıkla gerçekleştirilebilmesi olanağına sahip olunmasına yardımcı oluyor. E-Devlet sistemi içerisinde vatandaşların gerçekleştirecekleri tüm işlemler ve alınan bilgilerin yasal bir geçerliliğe sahip olması nedeni ile yüksek güvenlik gerektiriyor. Bunun dışında da vatandaşların kimlik bilgileri, iletişim bilgileri ve adres bilgileri gibi son derece önemli resmi bilgilerinin bulunuyor olması nedeni ile yüksek bir güvenliğin gerekliliği kat ve kat artıyor. Bu neden ile de günümüzde sanal devlet kapısı sistemine giriş işlemleri sırasında vatandaşların 4 farklı yüksek güvenlikli giriş yönteminden birisini kullanmaları gerekiyor. Sistem içerisinde sunulan kamu kurumlarının online hizmetlerinden yararlanabilmek için vatandaşların ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Sisteme giriş yapan vatandaşlar, tüm kamu kurum ve hizmetlerinden yararlanabilme imkanı bulunuyor.

Haberin Devamı

Bu neden ile de günümüz modern Türkiye’sinde dijital platform üzerinde vatandaşlar tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmaya devam ediliyor. E-Devlet portalı üzerinde bu gibi yüksek güvenlik standartlarının bulunuyor olması vatandaşın kamu işlemlerinde internet kolaylığını kişisel bilgilerinin güvenliğini sağlayarak yapabilmelerine olanak sağlıyor. Bu sebep ile de son dönemlerde son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan bir sanal devlet portalı olarak öne çıkıyor. E-Devlet sisteminde vatandaşın yaşamında doğrudan etkiler sağlayacak ve önemli avantajlar sağlayacak oldukça zengin bir hizmet çeşitliliği bulunuyor. Üstelik internetin her geçen gün yaygınlaşması sanal devlet portalı üzerinde yer alan hizmetlerin ve kamu kurumlarının daha geniş bir hizmet alanına ulaşması sağlanıyor.