Gündem E-Devlet şifresi nereden nasıl alınır

E-Devlet şifresi nereden nasıl alınır

26.04.2018 - 14:08 | Son Güncellenme:

E-Devlet kişiye özeldir. Bundan dolayı ilgili PTT şubelerinden TC kimlik numaranız ile şifrenizi alabilir ve kullanım sağlayabilirsiniz. Tüm işlemlerinizi online olarak yapabilir ve hızlı sonuç elde edebilirsiniz.

E-Devlet şifresi nereden nasıl alınır

E-devlet şifresini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes alabilmektedir. Kişiye özel olarak verilen bu şifre ile tüm işlemleri hızlı ve güvenilir bir şekilde yapabilirsiniz. Tüm vergi ödemelerinizi ve size ait görüntülemeleri ilgili birimleri seçerek yapabilirsiniz. Ayrıca e-devlet sistemi güvenilir olması ile de ön planda yer almaktadır.

Haberin Devamı

E-devlet şifresi nereden alınır

E-devlet şifresi almak istediğinizde TC kimlik numaranız ile birlikte PTT şubelerine başvuru yapmanız gerekiyor. Başvuru sonrası size özel olan şifrenizi alabilirsiniz. Şifre ile sisteme giriş yaptıktan sonra sizden değişiklik yapmanız ve yeni şifrenizi belirlemeniz istenecektir.

Kimler E-devlet şifresi alabilir

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes e-devlet şifresi alabiliyor. Bunun için başvuru yapmanız yeterli olacaktır.

E-devlet şifresi ne işe yarıyor

E-devlet şifresi aldıktan sonra sisteme TC kimlik bilginiz ve şifreniz ile giriş yapıyorsunuz. Daha sonra yapmak istediğiniz işlemi seçerek güvenilir bir işlem yapabilirsiniz. SGK sorgulamalarından vergi ödemeleri aşamalarına kadar tüm ayrıntılara ulaşım sağlayabilirsiniz. Dava sorgulama işlemi de e-devlet üzerinden yapılabiliyor. Bu sayede size ait tüm özel bilgileri sorgulama ve görüntüleme yapabilirsiniz. Nüfus müdürlüğüne ait işlemlerinizi de online olarak yapabilme imkanınız bulunuyor.

Haberin Devamı

E-devlet sisteminde devlete ait tüm birimler üzerinden işlem yapabiliyorsunuz. Size özel bilgileri görüntüleyebiliyor ve trafik cezalarından diğer ayrıntılara kadar çeşitli bilgileri kontrol edebiliyorsunuz. Tüm bu işlemleri online olarak yapabilir ve zamandan da tasarruf sağlayabilirsiniz.

Bankalar üzerinden e-devlete giriş

E-devlete internet bankacılığı üzerinden de giriş yapabiliyorsunuz. Çalıştığınız herhangi bir bankanın internet bankacılığı üzerinden sisteme giriş yapabilir ve istediğiniz işlemi de güvenilir bir şekilde yapabilirsiniz. İnternet bankacılığı üzerinden işlem yaptığınızda şifre girmenize de gerek kalmıyor.