Gündem E okul giriş | E okul (VBS) nasıl girilir?

E okul giriş | E okul (VBS) nasıl girilir?

16.07.2018 - 10:37 | Son Güncellenme:

E okul girişi nasıl yapılır? Milyonlarca öğrencinin büyük ilgi gösterdiği e okul sistemi öğrencilerin devamsızlık bilgisini, ders notlarını ve başarılarını gösteriyor. Peki E okul veli bilgilendirme sistemine nasıl girilir?

E okul giriş | E okul (VBS) nasıl girilir

E-Okul VBS, öğrencilerin dönem içinde aldığı notlardan devamsızlık durumlarına kadar daha pek çok konuda ebeveynleri bilgilendiren bir sistemdir. Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen sisteme öncelikle idareciler ve öğretmenler not ve devamsızlık gibi çeşitli konuda bilgiler girerler. Ancak öğretmenler ile idarecilerin girişi diğer veli ve öğrenci girişinden farklıdır.

Haberin Devamı

E-OKUL VBS GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

E-Okul sistemine giriş için öncelikle öğrencilerin TC kimlik numarasını ve okul numarasını bilmek gereklidir. Sistemin ana sayfasına tıklandıktan sonra ilgili yerlere TC kimlik ve öğrenci numarası girilerek giriş sağlanır. Ancak ana sayfa üzerinde iki giriş kısmı yer alır. VBS dışındaki giriş kısmı, yöneticilere aittir. Bu kısımdan idareciler ve öğretmenler giriş yaparak öğrencilerin notlarını yükleyebilirler.

E-Okul Üzerinden Ulaşılabilecek Bilgiler

Devamsızlık bilgisi: Öğrencinin bir dönem içinde ne kadar devamsızlık yaptığını ifade eder.
Not bilgisi: Öğrencinin her dönem ve her sınav aldığı notların karşılığını gösterir.
Şube not ortalaması: Öğrencinin not ortalamasını, sınıfın genel not ortalaması ile kıyaslayarak başarısını ölçer.
Haftalık ders programı: Hafta içi hangi günlerde hangi derslerin işleneceğini açıklar.
Yukarıda yer alan bilgilerin yanı sıra pansiyon zaman çizelgesi, pansiyon durumu, okunan kitap sayısı, alınan başarı belgeleri gibi daha akla gelebilecek pek çok eğitim bilgisi de sistem sayesinde öğrenilebilir. TEOG veya Bursluluk gibi önemli devlet sınavlarının başvuru tarihleri ve nasıl başvuru yapılacağı da yine e-Okul sisteminin duyurular kısmında detaylı şekilde açıklanır.

Haberin Devamı

E-OKUL VBS ADINA YAPILAN YENİLİKLER

Öğrenciler, özellikle sınav ve karne dönemlerinde e-Okul sistemine giriş yaparken çoğu zaman zorlanmaktadır. Bunun en açık nedeni ise tüm öğrencilerin bir an da sisteme giriş yapmaya çalışmasıdır. Bu durum da genellikle sistemin tarayıcı hatası vermesine yol açabilmektedir. Ancak son dönemlerde yapılan yeni güncellemeler sayesinde artık bu tarz hatalarla karşılaşma riski epey azaldı.

Yapılan yeni güncelleştirmeler sayesinde tüm tarayıcılardan e-Okul VBS'ye giriş yapılabilmektedir. Sisteme giriş yapıldığında kullanımı kolay, sade bir arayüz ortaya çıkar. Bu sayede tüm bilmeyenler bile rahatlıkla e-Okul VBS'yi kullanabilir. Ayrıca IOS ve Android tabanlı mobil cihazlardan da artık rahatlıkla sisteme giriş yapılabilmektedir.

Haberin Devamı

E OKUL GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ!