Gündem E-okul giriş nasıl yapılır? E-okul LGS sınav giriş belgesi sorgulama

E-okul giriş nasıl yapılır? E-okul LGS sınav giriş belgesi sorgulama

22.05.2019 - 10:43 | Son Güncellenme:

E-okul giriş nasıl yapılır sorusu öğrenci ve veliler tarafından araştırılıyor. Binlerce öğrenci ve veli okulların kapanmasına kısa bir süre kala e-okul sistemi üzerinden sınav notlarının yanı sıra devamsızlık durumlarını da sorgulayabiliyor. Tüm bunların haricinde E-okul sistemi üzerinden merkezi sınav duyuruları, sınav giriş belgeleri ve sonuçları da öğrenilebiliyor.

E-okul giriş nasıl yapılır E-okul LGS sınav giriş belgesi sorgulama

E-okul platformu sayesinde binlerce öğrenci ve veli elektronik ortam üzerinden sınav ve sözlü notlarının yanı sıra devamsızlık durumlarını sorgulayabiliyor. Okulların kapanmasına bir aydan kısa bir süre kala öğrenciler takdir-teşekkür hesaplama işlemlerini e-okul üzerinde hesaplamaya çalışıyor. Tüm bunların yanı sıra merkezi sınav duyuruları, sınav giriş belgeleri ve sınav sonuçları gibi birçok bilgiye e-okul üzerinden erişilebiliyor. 1 Haziran'da uygulanacak olan Liselere Geçiş Sınavı giriş belgelerinin de e-okul üzerinden adaylara duyurulması bekleniyor.

Haberin Devamı

E-OKUL GİRİŞ NASIL YAPILIR?

E-okul'a giriş yapmak isteyen öğrenci ve veliler kullanıcı adı ve şifrelerini kullanarak sisteme giriş yapabiliyor. E-okul VBS giriş için ise Öğrenci TC kimlik numarası ve Öğrenci okul numarası yeterli oluyor. https://e-okul.meb.gov.tr/logineOkul.aspx adresi üzerinden öğrenci ve vbs giriş arayüzüne ulaşılabiliyor.

E-OKUL GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ