Gündem E Okul karne notu (E-Okul takdir teşekkür puanı hesaplama)

E Okul karne notu (E-Okul takdir teşekkür puanı hesaplama)

08.06.2018 - 08:29 | Son Güncellenme:

E-Okul sistemine giriş nasıl yapılır? Karne günü geldi. Milyonlarca öğrenci bugün karnesini alacak. Peki e Okul sisteminden karne notlarını görüntülemek mümkün mü? Veli ve öğrenciler için e-okul sistemine giriş ve not sorgulama ile ilgili merak edilenleri haberimizde derledik.

E Okul karne notu (E-Okul takdir teşekkür puanı hesaplama)

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 18 milyon öğrenci bugün karne alarak 3 ay sürecek yaz tatiline girecek.

Haberin Devamı

18 Eylül 2017 Pazartesi başlayan 2017-2018 eğitim öğretim yılı bugün sona erecek. Öğrenciler, yaklaşık 8 ay süren eğitim-öğretim yılının yorgunluğunu, 3 ay sürecek yaz tatilinde atacak.

2018-2019 eğitim öğretim yılı birinci kanaat dönemi 17 Eylül 2018 Pazartesi başlayacak ve 18 Ocak 2019 Cuma sona erecek.

Yarı yıl tatili, 21 Ocak 2019-1 Şubat 2019 tarihlerinde yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 4 Şubat 2019 Pazartesi başlayıp 14 Haziran 2019 Cuma sona erecek.

Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5'inci sınıf öğrencileri, ortaöğretim kurumlarında eğitim ve öğretime başlayacak hazırlık sınıfı ve 9'uncu sınıf öğrencileri ile pansiyonda kalacak öğrencilerin uyum eğitimi 10-14 Eylül 2018'de yapılacak.

Haberin Devamı

E-OKUL SİSTEMİNE GİRİŞ NASIL YAPILIR?

E-okul platformuna giriş yapmak isteyen öğrenciler kullanıcı adı ve şifreleri ile sisteme giriş yapıyor. Öte yandan E-okul vbs giriş işlemleri Öğrenci TC kimlik numarası ve Okul numarası yazılarak da çözülebiliyor.

E-OKUL SİSTEMİNDE HANGİ BİLGİLERE ULAŞILIR?

Öğrencilerin not bilgileri, Öğrencinin devamsızlık durumu, Takdir- Teşekkür hesaplama, Haftalık ders programı gibi öğrencinin hayatını kolaylaştırabilecek her türlü veri E-okul platformu içinde yer alıyor. Öğrencininin durumunu merak eden veliler de öğrencisi ile ilgili bilgiye e-okul vbs ile giriş yaptıktan sonra ulaşabiliyor.

Ayrıca öğrenciler 8 Haziran'da alacakları karnedeki notlarını da eokul sisteminde görüntüleyebiliyorlar.

TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA

70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi,
85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi,
Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir.

E-OKUL SİSTEMİNE GİRİŞ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ...