Gündem E-Okul Veli Bilgilendirme sistemine nasıl girilir?

E-Okul Veli Bilgilendirme sistemine nasıl girilir?

22.09.2017 - 10:28 | Son Güncellenme:

Okulların açılmasıyla birlikte E-Okul sisteminde yoğunluk da arttı. Sistem üzerinden ders programı dışında devamsızlık bilgisi, sınav notları gibi bilgilere de erişim sağlanabilir. E-Okul sistemine nasıl girilir? E-Okul’da hangi bilgiler yer alır?

E-Okul Veli Bilgilendirme sistemine nasıl girilir

E-Okul sistemini öğrenciler, öğretmenler ve veliler tarafından kullanabilir. E-Okul ile öğrenciye ait bilgilere kolayca ulaşım sağlanır. Sistemde öğrencinin devamsızlık bilgisi, sınav notları, şube başarı ortalaması gibi bilgiler yer alır. Bunlar dışında dönem sonlarında öğrenciler tarafından merak edilen takdir-teşekkür hesaplama işlemi de E-Okul ile yapılabilir.

Haberin Devamı

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!
Yukarıdaki link bilgilendirme amaçlıdır.

E-OKUL’A NASIL GİRİLİR?

E-Okul sistemine e-okul.meb.gov.tr internet sitesinden girilir. Giriş için ‘’e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi’’ ve ‘’Veli Bilgilendirme Sistemi’’ olarak iki seçenek bulunur. ‘’e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi’’ okul idarecileri ve öğretmenler için, ‘’Veli Bilgilendirme Sistemi’’ de öğrenci ve veliler içindir. Öğretmenler E-Okul’a okul tarafından kendilerine verilen şifre ve kullanıcı adları ile giriş yaparlar. Veliler ve öğrenciler ise sisteme öğrenci okul numarası ve T.C. kimlik numarası yazdıktan sonra güvenlik doğrulamasını yaparak sisteme giriş yapabilirler. E-Okul internet sitesi dışında mobil uygulaması ile de giriş yapılarak istenilen bilgilere ulaşılabilir.

Haberin Devamı

E-OKUL İLE HANGİ BİLGİLERE ULAŞILABİLİR?

E-Okul sistemi üzerinden öğrencinin tüm sınav notları takip edilebilir. Sınıfın başarı ortalaması görülerek öğrencinin genel durumu hakkında fikir sahibi olunabilir. Devamsızlık bilgisi güncel olarak takip edilerek hangi gün okula gidilip gidilmediği görülebilir. Bunlar dışında ders programı, sınav tarihleri ve nakil durumu gibi bilgilere de ulaşılabilir.


E-Okul ile takdir ve teşekkür hesaplama işlemi de yapılabilir. Bu hesaplamanın yapılabilmesi için öğrencinin tüm sınav notlarının sisteme yüklenmiş olması gerekir. Tüm notlar yüklendikten sonra sistem üzerinden yıl sonu başarı puanına bakılır. Yıl sonu başarı puanı takdir belgesi mi yoksa teşekkür belgesi mi alınacağını gösterir. Öğrencinin yıl sonu başarı puanı 70,00 - 84,99 aralığında ise teşekkür belgesi, 85,00 - 100 puan aralığında ise de takdir belgesi almaya hak kazanır. Üç yıl boyunca tüm dönemlerde takdir belgesi alan öğrencilere üstün başarı belgesi verilir.

MEB 2017 - 2018 EĞİTİM VE ÖĞRETİM TAKVİMİ

MEB tarafından ilan edilen takvime göre, 18 Eylül’de başlayan eğitim ve öğretim yılında ilk dönem, 19 Ocak’ta sona erecek. Yarıyıl tatili 22 Ocak 2018 ve 2 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacak. İkinci dönem 5 Şubat 2018’de başlayıp 8 Haziran’da son bulacak.