Gündem E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi(VBS) girişi nasıl yapılır?

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi(VBS) girişi nasıl yapılır?

19.06.2018 - 11:24 | Son Güncellenme:

E-okul, resmi ve özel ilköğretim kurumlarında eğitim gören öğrencilerin velilerini bilgilendirmek amacıyla oluşturulmuş bir platformdur. Sistem üzerinde öğrencilerin not bilgilerinden devamsızlıklarına, karne notlarından okudukları kitap sayısına kadar tüm eğitim bilgilerine yer verilir. E-okul girişi nasıl yapılır?

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi(VBS) girişi nasıl yapılır


Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri tarafından 2007 yılında oluşturulmuş olan bu sistem üzerinde bir öğrencinin okula kayıt edildiği tarihten mezun olduğu tarihe kadar olan gelen tüm evrak ve dokümanları bulunur. Sistemin güncellenmesi ve yenileştirilmesi, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yapılır. Veliler, tüm anaokullar, özel ilköğretim okulları ve ortaöğretim kurumlarına ait eğitim bilgilerine E-okul VBS üzerinden ulaşabilirler.

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

E-OKUL VBS GİRİŞİ

Velilerin E-okul sistemine giriş yapabilmeleri için öğrencinin TC kimlik numarasını ve okul numarasını bilmeleri gerekir. Giriş yapıldıktan sonra ekrana 4 haneli güvenlik kodu çıkar. Güvenlik kodunun girilmesinin ardından sisteme giriş yapılmış olunur. Girişte, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen TC Kimlik numarası kullanılır. Kimlik numarası olmayan öğrenciler için, e-okul tarafından verilen geçici numara kullanılabilir.

E-Okul üzerinde görülen belli başlı bilgiler şunlardır;

Haftalık ders programı: Öğrencinin hangi günlerde hangi derslerinin olduğunu gösterir.
Devamsızlık bilgisi: Öğrencinin hangi günler okula gidip gitmediğini ifade eder.
Not bilgisi: Öğretmenler tarafından yüklenen not bilgilerinin tümü görülebilir.
Diploma puanı: Okuduğu dönem içindeki tüm ağırlıklı not ortalamalarına göre belirlenen belirli bir puandır. Mezun olduğu yıl verilen diploma belgesinde yazılıdır ve aynı zamanda E-okul VBS üzerinden de ulaşılabilir.
E-okul üzerinden aynı zamanda okunan kitaplar, pansiyon izin bilgisi, dönem sonunda alınan belgeler, pansiyon yemek menüsü, pansiyon zaman çizelgesi gibi farklı önemli bilgilere de erişilebilir.

MOBİL E-OKUL SİSTEMİ NEDİR? NASIL GİRİŞ YAPILIR?

Son dönemlerde sıklıkla başvurulan mobil E-okul sistemi, velilerin öğrenci eğitim durumu ile ilgili bilgilere mobil ortamdan ulaşmaya imkan sağlayan bir yeniliktir. Veliler, sadece bilgisayar ortamından değil İOS ve Android tabanlı tüm mobil cihazlardan da çocuklarının not bilgisini ve devamsızlığını kolayca öğrenebilirler.
Mobil E-okul sistemini kullanabilmek için cihazın işletim sistemine ait olan uygulama mağazasından E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi uygulamasının indirilmesi yeterlidir. Ardından aynı bilgisayar ortamındaki gibi öğrenci numarası ve TC kimlik numarası ile kolayca giriş sağlanabilir.

ÖĞRENCİLERİN DEVAMSIZLIK HAKKI KAÇ GÜNDÜR?

Yayımlanan yeni bildirgeye göre; devamsızlık süresi rapor dahil 30 günü aşamaz. 30 gün boyunca özürlü-özürsüz devamsızlık yapan öğrenci, notları her ne kadar yüksek olursa olsun başarısız sayılır. Özürsüz olarak 10 gün devamsızlık yapan bir öğrenci, ders notu ne olursa olsun başarısızdır. Özürlü, özürsüz devamsızlığın süresi maksimum 30 günle sınırlıdır. Mazeret kağıdı ve rapor getirmesi durumunda ise özürlü devamsızlık yapmış sayılır.