Ekonomi E-ticaret kobileri zirveye taşıyor

E-ticaret kobileri zirveye taşıyor

20.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Elektronik ticaret yapan Kobilerin satışlarının yüzde 30 oranında arttığı açıklandı.

E-ticaret kobileri zirveye taşıyor

Gittigidiyor’un, Kobilerin e-ticarete dair algılarını ortaya koymak üzere Yöntem Araştırma Danışmanlık işbirliğiyle gerçekleştirdiği araştırmaya göre, e-ticaret yapan Kobilerin satışları artıyor.

Haberin Devamı

Türkiye’de e-ticaret sektörünü geliştirecek ve Kobileri destekleyecek projeler gerçekleştirmeye devam ettiklerini belirten GittiGidiyor Genel Müdürü ve eBay MENA Bölge Direktörü Öget Kantarcı, “Türkiye’de e-ticaret sektörünün başarıyla büyümesine katkı sunuyor ve Kobilerimizin değişen dünyaya ayak uydurarak hedef büyütmelerini destekliyoruz. Bu gelişimi sağlamak hem e-ticaret sektörü hem de Kobilerin geleceği açısından çok önemli. Satıcılarımız ne kadar güçlüyse biz de o kadar güçlüyüz” dedi.

Önemli bir fırsat

Kobilerin e-ticarete entegre olma aşamasında hangi bariyerlerle karşı karşıya kaldıklarını ve e-ticarete bakış açılarını çok iyi kavramak gerektiğini belirten Kantarcı, şunları söyledi: “Yöntem Araştırma Danışmanlık işbirliğiyle yaptığımız bu araştırmanın sonuçları gösteriyor ki, e-ticarete entegre olan Kobilerin yüzde 90’ı satışlarını artırıyor. Satışlardaki ortalama artış oranı ise yüzde 30 oluyor. Araştırmadan elde ettiğimiz bir diğer bulgu ise henüz e-ticarete dâhil olmayan KOBİ’lerin bu fırsatlarla ilgili farkındalık sahibi olmadığı. Kobilerin yüzde 70’i önümüzdeki 1 yıl içinde e-ticarete girmeyi düşünmediğini ifade ediyor. Kobileri bu noktada eğitiyoruz.”