Gündem EBA, DYK kurs başvurusu nasıl yapılır? DYK yaz dönemi kurs başvurusu

EBA, DYK kurs başvurusu nasıl yapılır? DYK yaz dönemi kurs başvurusu

24.06.2019 - 16:55 | Son Güncellenme:

Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) için yaz dönemi kursları için öğrenci başvuruları bugün alınmaya başladı. 24-30 Haziran tarihleri arasında alınacak olan DYK kurs başvuruları için adaylar EBA üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecek. 5,6,7,8,9,10,11, 12 ve mezun öğrencilerin başvuruda bulunabildiği Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında adaylar için belirlenen ders ve haftalık saat dışında kurslardan yararlanılamıyor.

EBA, DYK kurs başvurusu nasıl yapılır DYK yaz dönemi kurs başvurusu

EBA, üzerinden Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına öğrenci başvuruları bugün alınmaya başladı. Eksik oldukları derslerden kurs imkanı tanıyan DYK kursları sayesinde öğrenciler eğitim ve öğretime verilen arayı EBA, DYK kursları ile değerlendirip eksikleri oldukları derslerden kurs alabiliyor. MEB tarafından hizmete sunulan Destekleme ve Yetiştirme Kursları için başvurular EBA üzeriden gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

DYK YAZ DÖNEMİ ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİ KURSLARI BAŞVURU TARİHLERİ

Yaz dönemi kursları için öğretmen başvuruları EBA ve MEBBİS üzerinden alınmaya başladı. 17 Haziran'da başlayan Öğretmen başvuruları 23 Haziran'da sona erecek. Öğretmen başvurularının tamamlanmasının ardından Öğrenci başvuruları ise 24-30 Haziran tarihleri içerisinde alınacak. Yapılan başvurulara göre kurs sınıfları 1-7 Temmuz tarihleri arasında oluşturulacak. Kurslar ise 8 Temmuz itibariyle başlayıp 1 Eylül itibariyle sona erecek.

YAZ DÖNEMİ KURSLARINDA HANGİ ÖĞRENCİ KAÇ SAAT DERS ALABİLECEK

Yaz dönemi kurslarında 5.6,9,10. sınıf öğrencileri en fazla 5 dersten kurs alabilecek. Haftalık ders saati 12 saati geçmeyecek. 7-8. sınıf öğrencileri ise en fazla 6 dersten kurs alabilecek ve onlarında haftalık ders sayısı saati 18 saati geçmeyecek. 11,12 ve Mezun öğrencilerde maksimum 6 dersten kurs alabilecek ve onların haftalık ders saati sayısı da 24 saati geçmeyecek.

Haberin Devamı

EBA ÜZERİNDEN BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

EBA, DYK kurs başvurusu nasıl yapılır DYK yaz dönemi kurs başvurusu