Gündem EBA girişi nasıl yapılır? EBA ikinci dönem kursları ne zaman başlayacak?

EBA girişi nasıl yapılır? EBA ikinci dönem kursları ne zaman başlayacak?

18.01.2018 - 10:35 | Son Güncellenme:

EBA, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen çevrimiçi sosyal ağdır. Öğrencilere dersler için yardımcı kaynaklar sunar. Ders kitaplarından videolara, ses kayıtlarından dergilere kadar pek çok içeriğe ulaşılabilir. EBA girişi nasıl yapılır? İkinci dönem kursları ne zaman başlayacak?

EBA girişi nasıl yapılır EBA ikinci dönem kursları ne zaman başlayacak

EBA, farklı modüllerden oluşur. Bunlar; ders kitapları, videolar, ses kayıtları, dergiler ve yarışmalardır. Öğretmenler ve öğrenciler çalışmalarını, haberler bölümünde paylaşarak diğer kullanıcıların da göresini sağlayabilirler. Bunun dışında öğrenciler; EBA kursları için şifrelerini kullanarak başvuru işlemlerini de tamamlayabilirler.

Haberin Devamı

EBA KURS HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

EBA GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

EBA’ya giriş, eba.gov.tr internet sitesinden yapılır. Kullanıcılar giriş için; e-Okul bilgileri, EBAKOD, açık öğretim bilgileri ve Mebbis bilgilerini kullanabilirler. Giriş işlemi yapılmadan, tüm içeriğe erişim sağlanamaz. EBA’ya giriş yapıldıktan sonra kurslar için başvuru da yapılabilir.

EBA KURSLARINA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

EBA kurslarına; Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan resmi/özel ortaöğretim okulları, resmi/özel ortaokullar, özel okullar ve açık öğretim okullarında okuyan öğrenciler ile mezun durumundaki öğrenciler başvuru yapabilirler.
Örgün öğretim öğrencileri okullarından e-Kurs şifresi alarak kurs başvurusu gerçekleştirebilirler. Özel öğretim öğrencileri, ilçe kurs merkezine giderek yeni şifre temin edebilir ve başvurularını tamamlayabilirler. Açık öğretim öğrencileri ise e-Kurs şifrelerini halk eğitim merkezinden alıp başvuru işlemlerini yapabilirler.

Haberin Devamı

2017-2018 EBA KURS BAŞVURU TARİHLERİ

Birinci dönem EBA kursları 14 Ocak’ta sona erdi. İkinci dönem kursları 3 Mart’ta başlayacak ve başvuru işlemleri 7-18 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Yaz dönemi kursları ise 2 Temmuz’da başlayacak. Başvurular ise 18-24 Haziran tarihleri arasında yapılabilecek.

EBA kurslarında sınıf mevcudu 10’dan az ve 20’den de fazla olamayacak. Öğrenci sayısı 20’yi geçiyorsa ikinci sınıf açılabilecek. Kurs için açılan tek sınıf varsa, sınıfın kapasitesi göz önüne alınarak sınıf mevcudu 25’e kadar çıkarılabilir.

EBA KURS MODÜLLERİ

EBA, farklı modülleri içerisinde bulundurur. Bu modüller; dergi, haber, kitap, yarışma, video ve sestir. Haber modülünde; öğrenciler ve öğretmenlerin yaptığı çalışmalar yayınlanır. Video modülünde; kişisel gelişim, belgesel, rehberlik ve mesleki eğitim gibi öğrencinin ilgisini çekebilecek nitelikte videolar bulunur. Dergi modülünde; bilim, eğitim ve kültür dergileri yer alır. Kitap modülünde; derslere yardımcı kitapların PDF ve e-Kitap halleri vardır.