Gündem EBA kurs girişi nasıl yapılır?

EBA kurs girişi nasıl yapılır?

16.05.2018 - 09:56 | Son Güncellenme:

EBA uygulaması, eğitimde erişilebilirlik, verimlilik, fırsat eşitliği, ölçülebilirlik ve kalitenin artırılmasını sağlamak için başlatılan FATİH Projesi kapsamında hayata geçirilmiştir. Proje gençleri sadece ders başarılarıyla değil aynı zamanda ilgi alanları, sosyal faaliyetleri ve yetenekleriyle de değerlendirmeyi ve bu değerlendirmeden elde edilen verileri analiz ederek geleceğe dair bir projeksiyon ortaya koymayı amaç edinir. Meydana gelen veri havuzu, eğitimin daha ileri seviyeye taşınması için gelecek nesillere ve eğitimcilere yol gösterici olabileceği düşünülmüştür. Bu düşünce doğrultusunda her okula yüksek hızlı internet bağlantısı ve çok fonksiyonlu bir yazıcı, her dersliğe etkileşimli tahta, her öğretmene ve her öğrenciye tablet bilgisayar ve EBA erişim hakkı sağlanması öngörülmüştür.

EBA kurs girişi nasıl yapılır

EBA'da sunulan içerikler üniversiteler, eğitmenler, STK'lar tarafından hazırlanır ve sisteme yüklenerek paylaşıma açılır. Hatta öğrenciler bile kendi hazırladıkları içerikleri bu platforma ekleyerek paylaşıma açabilirler. Bu içerikler görsel, işitsel, kitap, belge, doküman formlarında olabilir. Platformda ayrıca haber, yarışma, kurs, test şeklinde uygulama modülleri de kullanıcıların hizmetine sunulmuştur. Platform aynı zamanda kullanıcılarına, EBA dükkan modülüyle yardımcı kaynakları ve çeşitli uygulama araçlarını kendi tabletlerine yükleyebilme imkanı da sağlar.

EBA (Eğitim Bilişim Ağı) internet alt yapısını kullanarak elektronik ortamda vatandaşın hizmetine sunulan, sosyal bir eğitim platformudur. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan, öğrenci olsun olmasın herkesin kullanımına sunulan bu platform, eğitimde zaman ve mekana bağlı sınırları ortadan kaldırmayı, fırsat eşitliği sağlamayı hedefler.

Haberin Devamı

EBA KURS HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

EBA KURS GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

EBA içinde yer alan e-Kurs Modülü, öğrencilerin derslerine yardımcı olacak desteği vermek üzere hazırlanmıştır. Öğrenciler bu uygulama sayesinde derslerinde yardımcı olacak bilgi ve belgelere ulaşabilir, değerlendirme testleriyle bilgilerini ölçebilirler. Kullanıcılar e-kurs uygulamasına, e-Okul bilgileri, Mebbis bilgileri, EBAKOD ya da açıköğretim bilgilerini kullanarak eba.gov.tr adresinden giriş yapabilirler. Bu şekilde sisteme giriş yapıldıktan sonra yönergeler takip edilerek ve menüden e-kurs uygulaması seçilerek kurs başvurusu yapılır.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel orta öğretim kurumlarında eğitim gören öğrenciler ile açık öğretim öğrencileri ile örgün öğretim öğrencileri ve bu kurumlardan mezun durumunda olan öğrenciler e-kurs başvurusunda bulunabilirler. EBA platformu sadece öğrencileri değil, mesleki gelişimlerine katkıda bulunacak eğitimler sunarak öğretmenleri de ortak bir paydada toplamayı amaçlayan sosyal bir platformdur.

Özel okullarda görev yapan öğretmenler, ücretli öğretmenler ve devlet okullarında eğitim alan öğrenciler EBA platformuna ve EBA Ders uygulamasına e-okul şifreleriyle; açık öğretim öğrencileri açık öğretim şifreleriyle; devlet okullarında görevli öğretmenler mevcut MEBBİS şifreleriyle giriş sağlayabilirler. MEBBİS kaydı bulunan bütün öğretmenler ayrıca, e-devlet şifrelerini kullanarak da EBA uygulamasına ve EBA Ders modülüne giriş yapabilirler.