Gündem EBA’ya nasıl girilir? EBA ikinci dönem kursları başladı mı?

EBA’ya nasıl girilir? EBA ikinci dönem kursları başladı mı?

13.01.2018 - 09:51 | Son Güncellenme:

EBA, çevrimiçi sosyal eğitim platformudur. Öğrenciler dersleri için; kitaplardan ses kayıtlarına, dergilerden videolara kadar çeşitli kaynaklara ulaşabilirler. Öğretmenler ve öğrenciler EBA’da paylaşımlar yaparak, diğer kullanıcıların da faydalanmasını sağlayabilirler. EBA girişi nasıl yapılır?

EBA’ya nasıl girilir EBA ikinci dönem kursları başladı mı

EBA, farklı modüllerden oluşur. Bunlar; ders kitapları, videolar, dergiler, ses kayıtları, yarışmalar ve dokümanlardır. Öğretmenler ve öğrenciler, yapılan çalışmaları EBA üzerinden paylaşarak diğer kullanıcıların da görmelerini sağlayabilirler. Öğretmenler, öğrencilerine alıştırmalar ve ödevler de verebilir.

Haberin Devamı

EBA KURS HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

EBA GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

EBA’ya giriş, eba.gov.tr internet sitesinden yapılır. Kullanıcılar giriş için; EBAKOD, e-Okul bilgileri, açık öğretim bilgileri ve Mebbis bilgilerini kullanabilirler. EBA girişi yapılmadan, tüm içeriklere ulaşılamaz. Öğrenciler, e-Kurs şifrelerini kullanarak başvuru tarihleri içerisinde kurs başvurularını da EBA’dan yapabilirler.

EBA KURS BAŞVURUSUNU KİMLER YAPABİLİR?

EBA kurslarına başvurular; Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi/özel ortaöğretim okulları, resmi/özel ortaokullar, özel okullar ve açık öğretimde okuyan öğrencilerle mezun durumunda olan öğrenciler tarafından gerçekleştirilebilir.
Örgün öğretim öğrencileri, e-Kurs şifrelerini okullarından alarak işlem yapabilirler. Özel öğretim öğrencileri, bulundukları ilçede kurs merkezine giderek e-Kurs şifresi alabilir ve başvuru yapabilir. Açık öğretim öğrencileri ise halk eğitim merkezinden alacağı şifre ile kurs başvurusunu yapabilir.

2017-2018 EBA KURS TARİHLERİ

Birinci dönem kursları 14 Ocak itibariyle sona erdi. İkinci dönem kursları, 3 Mart’ta başlayacak ve başvuruları 7-18 Şubat tarihleri arasında alınacak. Başvuru işlemleri 18-24 Haziran tarihleri arasında alınacak olan yaz dönemi kursları ise 2 Temmuz’da başlayacak.
Kurslar için sınıf mevcudu 10’dan az ve 20’den de fazla olamaz. Öğrenci sayısı 20’yi geçerse ikinci sınıf açılır. Kurslar için tek sınıf varsa, sınıf kapasitesi göz önüne alınarak sınıfın mevcudu 25’e kadar çıkarılabilir.

EBA KURS MODÜLLERİ

EBA; kitap, video, dergi, yarışma, doküman ve ses modüllerinden oluşur. Haber modülünde: öğrenciler ve öğretmenler tarafından yapılan çalışmalar, denetim ekibi kontrolünden geçtikten sonra yayınlanır. Kitap modülünde; derslere yardımcı olacak kitapların PDF ve e-Kitap halleri yer alır. Dergi modülünde; kültür, bilim ve eğitim gibi çeşitli dergiler bulunur. Video modülünde ise; öğrencilerin niteliklerine uygun kişisel gelişim, mesleki eğitim, belgesel ve rehberlik videoları vardır.