Edirne Edirne'de "Hayatınız Duman Olmasın" Projesi

Edirne'de "Hayatınız Duman Olmasın" Projesi

22.06.2018 - 17:12 | Son Güncellenme:

.

Edirnede Hayatınız Duman Olmasın Projesi

EDİRNE (AA) - Edirne Valiliği koordinasyonu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Edirne Sağlık Müdürlüğü ve Edirne Yeşilay Şubesi işbirliğinde "Hayatınız Duman Olmasın" projesi başlatıldı.

Haberin Devamı

Edirne Yeşilay Şube Başkanı Sebahattin Bilgiç, yaptığı yazılı açıklamada, proje tanıtımına başladıklarını aktardı.

Bilgiç, "Küresel boyutta önemli bir sorun haline gelen 'sigara ve tütün bağımlılığı' konusunda halkın profesyonel destekler ile bilinçlendirilmesini sağlamak için sigara bırakma polikliniklerine başvuru yapan vatandaşlarımızın, uzman doktor tarafından ilk muayenesi yapıldıktan sonra kendisine uygun veya tercih ettiği fitness, tenis, plates ve yüzme dallarındaki herhangi bir spor branşına yönlendirilecek ve uzman diyetisyenler tarafından kişiye özel uygun beslenme programı yapıldıktan sonra gönüllü olarak projeye katılan vatandaşlarımızın, 3 ay sürecek bir program çerçevesinde spor eğitmenleri eşliğinde tamamen ücretsiz olarak spor yapmalarını sağlıyoruz." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Projenin bu yıl sonuna kadar devam edeceğini aktaran Bilgiç, şunları kaydetti:

"Proje kapsamında 18-50 yaş arasında sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımızın, sigarayı bırakma polikliniklerine başvurup, ilk muayeneden geçen ve sağlık açısından spor yapmasında bir engel bulunmayan kişiler ücretsiz olarak 3 ay boyunca doktorların tavsiye ettiği spor branşlarında, tamamen ücretsiz antrenör ve diyetisyen desteği ile spor yapmalarını mümkün kılıyoruz. Proje kapsamında başta Edirne Valimiz Günay Özdemir'e, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğüne, İl Sağlık Müdürlüğüne teşekkür ediyor, projenin Edirne halkına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Proje kapsamında ayrıntılı bilgi almak isteyen vatandaşlar 0284 214 55 10 nolu telefonu arayabilir."