Gündem Edirne'de kaçakların botu devrildi

Edirne'de kaçakların botu devrildi

13.02.2018 - 12:52 | Son Güncellenme:

Edirne'de Meriç Nehri üzerinden botla Yunanistan'a gitmek isteyen kaçakların botu alabora oldu. Nehirde gözden kaybolan ve aralarında kadın ve çocukların bulunduğu en az 10 kişi için AFAD ekipleri arama kurtarma çalışması başlattı. Botları alabora olarak kaybolan kaçaklardan 2 çocuğun cesedine ulaştı.

Edirnede kaçakların botu devrildi

Edirne'de yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmek isteyen kaçakları taşıyan botun battığı ihbarı üzerine nehirde arama yapıldı. İddiaya göre, aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu bot, Meriç Nehri üzerinden yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmek isterken alabora oldu. Sınırda nöbet tutan hudut askerlerinin yardım çığlıkları duyduklarını belirtmeleri üzerine olay yerine AFAD ekipleri çağrıldı.

Haberin Devamı

Görgü tanıkları lastik botta 8-10 kişilik bir grubun olduğunu anlattı. Ekipler nehirde botlarla arama çalışması başlattı. Arama sırasında kaçaklara ait olduğu düşünülen patlamış lastik bot da bulundu.

Nehirde su seviyesinin çok yüksek ve akıntının fazla olması nedeniyle AFAD ekipleri yaklaşık 12 kilometrelik bir alanda arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

İKİ ÇOCUĞUN CESEDİNE ULAŞILDI

Edirne'den Yunanistan'a geçmek isterken bindikleri botun alabora olması sonucu kaybolan kaçaklardan 10 yaşlarındaki çocuğun cesedinin bulunmasının ardından AFAD ekipleri arama çalışmalarını aynı bölgede yoğunlaştırdı. Ekipler, nehrin kum ocakları mevkiinde su üzerinde bir çocuk cesedi daha buldu. 5-6 yaşlarında olduğu tahmin edilen çocuğun cesedi, otopsi yapılmak üzere morga katıldı.Alabora olan botta kaybolduğu belirtilen 10 kişiden 2 çocuğun cesedine ulaşılırken, diğer kayıpları bulmak için çalışmalar sürüyor.

Haberin Devamı