Edirne Edirne'den Kısa Kısa

Edirne'den Kısa Kısa

19.02.2018 - 11:27 | Son Güncellenme:

.

Edirneden Kısa Kısa

EDİRNE (AA) - Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Edirne Şubesi Üniversite Komisyon Başkanı Adem Mermertaş, Mekke'de gerçekleşen AGD Üniversite Komisyon Başkanları toplantısına katıldığını bildirdi.

Haberin Devamı

Mermertaş, yaptığı açıklamada, toplantının çok faydalı geçtiğini belirtti.

Etkinlik kapsamında hem umre ibadetini gerçekleştirdiğini hem de toplantıya katıldığını dile getiren Mermertaş, şunları kaydetti:

"Farklı milletlerden gençlerle de bir araya gelerek, fikir alışverişinde bulunduk ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldık. Ülkemiz ve İslam alemi için dua ettik. Bu maneviyat ve motivasyonla, üniversitenin ikinci döneminde gençlerimiz için çok daha faydalı çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum. Trakya Üniversitesinde eğitim gören öğrenci kardeşlerime de, ikinci yarı yılda başarılar diliyorum."

- Uluslararası öğrencilere yönelik eğitim kampı

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Hakan Çalışkan, ülke temsilcileri ve koordinatörlerine yönelik eğitim kampı düzenlendiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Çalışkan, yaptığı yazılı açıklamada, iki gün süren kampın İstanbul'da gerçekleştirildiğini belirtti.

Eğitim kampına Edirne'de eğitim gören uluslararası öğrencilerin katıldığını aktaran Çalışkan, eğitim kapsamında farklı konularda uzman eğitmenlerin katıldığı derslerin gerçekleştiğini ve İstanbul gezisi düzenlendiğini kaydetti.

- Sanatçı ve yazarlara badem ezmesi ikram edildi

Edirne Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Kaner Gen, bir dizi etkinlik için Edirne'ye gelen sanatçı ve yazarlara kentin tarihi lezzetlerinden badem ezmesi ve kavala kurabiyesi hediye etti.

Gen, yaptığı yazılı açıklamada, Edirne'yi ve lezzetlerini tanıtmak için çaba sarf ettiklerini belirtti.

Edirne'nin tarihten gelen lezzetlere sahip olduğunu aktaran Gen, "Oyuncu Şoray Uzun, gazeteci-yazar Mesut Yar ve Saba Tümer'e Edirnemizin Osmanlıdan kalan tarihi tatlılarını hediye ettik. Kentimizin tanıtımına yönelik düzenlenen programa katılımlarından dolayı değerli konuklarımıza teşekkür ediyorum. Bizde tarih, kültür ve turizm kenti olan Edirne'mizi daha iyi noktalara getirmek için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.